Udvarhasználat – változások
Tájékoztató az óvodaépület felújítása alatti közlekedési rendről intézményeink térségében.

Örömmel adjuk hírül, hogy elindult a régi iskolaépület átépítése. Hatalmas ajándék ez, de egyben – tekintettel arra, hogy építési területté vált a templom mögötti, hátsó udvar – nagy fegyelmezettséget és odafigyelést igényel a részünkről.

Autóbehajtás és udvarhasználat
Az építkezés megindulásától kezdve a templom melletti autóbejáró kaput nem használhatjuk, ez egyaránt vonatkozik az autókra és személyekre is.
Ezeken a területeken nemcsak az áthaladás tiltott, hanem – a fokozott balesetveszély miatt – a területek egyéb célú használata (pl. istentiszteleteket követően foci, baráti beszélgetések stb.) is. A változások az építkezés megindulását követően lépnek életbe.
 
A gyermek-istentiszteletek rendje
A változások az építkezés alatt az alábbiak szerint alakulnak:
  • Ha van lezáró kerítés (terv szerint február 1-től), de biztosított az átjárás az iskolaudvarokra és az iskolába, a közlekedés kizárólag a Csipkebokor óvoda kiskapuján keresztül történik (a templom főbejáratától jobbra). Továbbra is minden csoport a jelenlegi helyén marad, és istentisztelet végén a szülők a gyermekeket vagy a saját csoportjukban, vagy a Szabó Imre teremben találják (az iskolaudvarról együtt visszahozunk minden iskolás gyermeket a Szabó Imre terembe). Kérjük a szülőket, hogy az istentiszteletet követően rögtön menjenek értük! Ezután már sem gyerek, sem felnőtt nem mehet hátra az udvarra! Ez alól csak a kisovis gyerekek hozzátartozói jelentenek kivételt, akik kisgyermekeikért mennek a tornaterembe.
  • Az átjárási lehetőség megszűnésével egy teljesen új helyzet áll elő; erről igyekszünk minél hamarabb tájékoztatást adni.

Gyermekmegőrző
Az Új teremtés, udvarról nyíló helyiségbe (gyermekmegőrzőbe) való közlekedés is csak a jobb oldali kiskapu felől lehetséges.
Kérjük, hogy a gyermekeket csak az egyik szülő kísérje le a terembe.

Változás a kerékpártárolásban
Az építkezés miatt megváltozott a kerékpárok tárolásának lehetősége is az udvaron.
Eddig legtöbben a kórház felőli kerítéshez rögzítették a kerékpárokat, aminek a lehetősége megszűnt. Kérjük, hogy a kerékpárral érkező testvérek a Julianna iskola régi bejáratát használva, a kiskapun beérkezve, egyenesen továbbhaladva a kihelyezett kerékpártárolókat használják. A templom melletti akadálymentes feljáró korlátjához ne kössék le a kerékpárokat, illetve a hátsó udvaron a mobilkerítéshez se láncolják oda.

Köszönjük a gyülekezet megértését és együttműködését, valamint a rászorulók eligazítását és az új rend szerinti közlekedésben való segítését!