Tavaszi portyán a Hajnal
Sok kis újonccal tette meg idei első kirándulását cserkészcsapatunk.
2018. április 14-én tavaszi portyára ment a 270. Hajnal Cserkészcsapat. Indulás a Nyugati pályaudvarról volt szombat reggel 8:45-kor. A találkozó már 8:15-ig megtörtént, ugyanis a könnyebb túrázás érdekében a táskákat autóval leszállítottuk. A vonat Vácra érkezett, innentől városnézés következett.
Első megállónk a Mária Terézia tiszteletére állíttatott diadalív volt, majd a korsós lány szobra felé menet Nepomuki Szent János elékművét néztük meg. A térre érve egy kis cserkészjáték következett. Délben a gyerekek itt ették meg a magukkal hozott szendvicseket. Délután a Szent István-szobor, majd a vele szemközt lévő Nagyboldogasszony-székesegyház megtekintése következett.

Ezt követően kis csapatunk elindult Kosdra a Mária-úton. A nagyjából 6 km-es utat a fiatalabbak miatt sűrűn szakítottuk meg pihenőkkel, és többször ittunk is. Kosdra megérkezve elfoglaltuk a szállásunkat, és hozzáláttunk a tábortűz körüli feladatok kiosztásához. Amíg a gyerekek erre készültek, a vezetők elkészítették a vacsorát.
Vacsora után még egy kis játék, majd a tábortűz következett. A tábortüzet a legkisebbek élvezték a legjobban, mivel az őszi portyán a rossz idő miatt nem tudtunk rendes tüzet rakni, nekik ez volt az első. A tábortűz után gyors tisztálkodás és végre egy kis alvás várt a résztvevőkre.
A vasárnap reggel korai keléssel indult. Reggeli, majd istentisztelet következett. Visszaérve gyors takarítás, majd a szállás átadása, és busszal visszaút Vácra. Vácon az első megálló a református templom volt. Sajnos nem sikerült a gondnokot elérnünk, így csak kívülről csodálhattuk meg. Majd a Szent Kereszt ferences templom következett, ahol Géza fejedelem sírja is található. Végül még egy fagyizásra is maradt időnk a budapesti visszaút előtt.

Csapatunk életébe betekintést nyerhet korábbi programjainkból ITT.
 
***

2018-ban is folytatódik a cserkészmunka a 270. Hajnal Cserkészcsapat életében a Fasorban. A helyszín változatlanul a Julianna iskola alagsorában a fiú technikaterem (Rottenbiller u. 43–45., A15).
Az őrsgyűlések időpontjáról ITT tájékozódhat.
Kérdés, csatlakozási szándék esetén örömmel áll rendelkezésre Kun Rebeka csapatparancsnok.