Járási Sándor
presbiter
1964-ben születtem Nagypalád községben, Kárpátalján. Tanulmányaimat a beregszászi egészségügyi szakközépiskolában végeztem 1983-ban.  Ugyanebben az évben besoroztak a szovjet hadseregbe, a Bajkonur katonai kórházból szereltem le két év után. 1986-ban házasságot kötöttünk Bacsi Magdolnával a fertősalmási református gyülekezetben. Két leányunk született, Nikoletta 1987-ben és Henrietta 1992-ben. Gyermekeink már iskolás korukban szabadon tanulhattak hittant, és járhattak templomba, ami a mi korunkban még tilos volt.
2000 januárjában egy áldott férfi csendes héten engem is megszólított Isten, életem legnagyobb és egyben legjobb döntése született, amikor Jézus mellett döntöttem. Egy évvel később egy házaspári csendes héten feleségem is új életet kapott Jézusban. Nem sokkal ezután Budapestre költöztünk dolgozni a gyermekeinkkel együtt.
A nagyvárosban próbáltunk gyülekezetet találni, egy ismerősünk hívott a Fasorba. Istentisztelet után mindketten ugyanazt éreztük, és ugyanazt fogalmaztuk meg magunkban: MEGTALÁLTUK!
2007-ben Henrietta lányunk a Fasorban konfirmált, ugyanebben az évben feleségemmel a felnőtt konfirmáció alkalmával együtt tehettünk vallást Jézusról, a mi Megváltónkról, a gyülekezet színe előtt.