Honlapszerkesztő és Facebook-munkacsoport
Hitvallás a képernyő mögött

„Amit mondok nektek a sötétben, azt mondjátok el napvilágnál;

amit fülbe súgva hallotok, azt hirdessétek a háztetőkről!" (Mt 10,27)

 
 
Jóllehet gyülekezetünk a személyes kapcsolatokon keresztül épülő missziót részesíti előnyben, a mai világban az információhoz való hozzájutás alapvető követelmény, ezért szükséges az elérhetőség a világhálón keresztül is.
Csapatunk azzal a szándékkal dolgozik a fasori honlap (Fasor.hu) és Facebook-oldal (Budapest-Fasori Református Egyházközség Hivatalos Oldala) technikai és tartalmi elemein, hogy a látogató azokkal az ajándékokkal ismerkedhessen meg, amelyekkel Urunk a gyülekezetünket áldásként részesítette. A webes felületek eszköz arra, hogy láthatóvá és vonzóvá lehessenek gyülekezetünk és kollégiumunk élettel teli, színes, pezsgő, „korszerű”, de Istenben elrejtett, hívő közösségi mindennapjai és az újonnan érdeklődők felé irányuló befogadó nyitottsága.
Elsődleges célunk a hangzó és írott Ige továbbadása és azon keresztül Isten dicsőségének megláttatása. Ehhez segítenek hozzá gyülekezetünk eseményei és gazdag programkínálata is, melyeknek aktuális eseménynaptárát napi rendszerességgel frissítjük, hogy távolabbról is sokakat Jézus közelébe hívogassunk, és ezen a nyomvonalon is közösségünkbe minél többen bekapcsolódhassanak.
A honlap és Facebook-oldalunk jó lehetőséget teremtenek még a Budapest-szerte hívogató siketmisszió, valamint a hazánktól elszakadt magyar testvéreinkkel, illetve a testvérgyülekezeteinkkel történő napi kapcsolattartás és élménymegosztás terén.
A jövő tervei közé tartozik honlapunk idegen nyelven való megjelenésének fejlesztése.
 
Amiben a honlap munkacsoportja segítséget keres:

  • imádság, hogy webes felületeinken messze eljusson a híre az evangéliumnak és gyülekezeti programjainknak, és nyomukban megnyíljanak a szívek Urunk szavára;
  • hangzó igehirdetések rendszeres vagy alkalmi begépelése;
  • ihletett, megfogalmazásában és stílusában egyházunkhoz méltó élménybeszámolók készítése a gyülekezetben történt eseményekről;
  • gyülekezetünk eseményein készített minőségi fényképfelvételek megküldése;
  • sajtófigyelés: bejegyzések felkutatása egyházközségünk és kollégiumunk sajtómegjelenéseiről;
  • visszajelzés a fasor.hu-oldalon tévesen szereplő vagy nem működő tartalomról, linkbejegyzésről;
  • hírlevél rendszeres üzemeltetéséhez elkötelezett szolgáló jelentkezését keressük.

A szolgálatban részt vesznek:
Gurzó József (technikai háttér), Császár Péter (Facebook) és Diószegi Rita
Facebook-oldal
A gyülekezet korábbi Facebook-oldalához négyen kaptak működtetéshez szükséges moderátori engedélyt. A közösen kialakított koncepció szerint a cél egy olyan felület üzemeltetése, amely az evangelizációs lehetőségek mellett teret ad a gyülekezeti programok hirdetésének, valamint feldolgozható formában tárja elénk a keresztény hírportálok különböző cikkeit.
2015 óta szűkültek a lehetőségek: jelenleg a gyülekezeti élettel, a református egyház működésével, a keresztény hírportálok cikkeinek közlésével kapcsolatos feladatokat egyedül Császár Péter látja el, időnként (ifjúsági rendezvényekkel kapcsolatban) Vitéz Bercivel és az oldal lehetőségeiről (technikai kérdésekben) Berei Zsolttal egyeztetve.
A Budapest-Fasori Református Egyházközség Hivatalos Oldala nyílt, tehát az ott megjelenő tartalmakat azok is elérhetik, akik nem szerepelnek a Facebookon.
 
Amiben segítséget keresünk:
A működtetéssel és fejlesztéssel kapcsolatos teendők zökkenőmentes lebonyolításához szolgálói csapatra lenne szükség. Az elmúlt másfél év tapasztalatait figyelembe véve az oldal szempontjából két szolgálati terület vált kifejezetten hangsúlyossá:
  • rövid cikkek, posztok írása, érdekesebb cikkek szemlézése a keresztény hírportálokról (ifjúság megszólítása, evangelizáció a Facebookon) – tartalmi referens;
  • az oldal arculatának frissítése, fényképek, illusztrációk készítése – arculati referens.
Ez a szolgálati terület azoknak ajánlott, akik előszeretettel mozognak az online térben, illetve akik számára nem jelent gondot naponta legalább háromszor felnézni az oldalra. A munka gyümölcseként több „lelki frissítő” található majd a közösségi portálon, ráadásul a Fasort is könnyebben találhatják meg a gyülekezetet kereső testvérek!