Verbunk
Cserkészeink hívnak minden újonnan csatlakozni vágyót! Beszámoló a nyári táborozásról

2019 őszétől folytatódik a cserkészmunka a 270. Hajnal Cserkészcsapat életében a Fasorban. A helyszín idéntől is a Julianna iskola alagsorában a fiú technikaterem (A15). Gyülekező a portánál.

Az őrsgyűlések heti rendszerességgel vannak:
  • A Falka több vezetővel várja a 3–4. osztályos fiúkat és lányokat közösen péntekenként 15.30-tól 16.30-ig. Vezetők: Györgydeák Mónika, Szecsei Anna, Gurzó József és Kovács Botond.
  • A Gepárd őrs Diószegi Keve vezetésével szeretettel várja az 5. osztályos fiúkat szerdánként 15.30-tól 16.30-ig.
  • Az 5–6. osztályos lányok Kun Kármennel keddenként 16-tól 17 óráig tartják őrsgyűlésüket.
  • A 6–7–8. osztályos fiúk őrsi foglalkozása szerdánként 16.30-tól 17.30-ig lesz Németh Kristóf vezetésével.
  • A Jegesmedve őrs vezetője Kun Rebeka, ebbe az őrsbe 7–9. osztályos leányok járnak. Idén a foglalkozások hétfőnként 17 és 18 óra között vannak.

Szeptember 28–29-én Dunaföldvárra készülünk az éves cserkész szüreti bálra,
őszi portyánkat pedig idén október 25–27-én tartjuk.
Minden cserkésztestvérünket szeretettel várjuk!

Nagyobbaknak is van lehetősége további őrsökbe csatlakozni.
Rendszeres hírek az iskolai faliújságon és Facebook-oldalunkon.
Jelentkezési lap letölthető INNEN.
Kérdés esetén készséggel áll rendelkezésre Kun Rebeka csapatparancsnok:


Örömmel fogadunk anyagi támogatást is a Budapest-Fasori Református Egyházközség számlaszámán: CIB 10702019-19818049-52100008 (a megjegyzésbe: Cserkészet)

***

Egyiptomi sátorozás
2019. július

Az ősz nemcsak az iskola, de a cserkészév kezdetét is jelenti, de mielőtt ez bekövetkezne, nyáron egyszerre zárjuk és nyitjuk az évet a cserkésztáborral.
Idén júliusban Tar község mellett, a Csevice-forrásnál táborozott együtt öt csapat (a 16., 173., 270. és a 305. számú). A közel százfős tábort két altáborral oldottuk meg, ahol a programok közösek voltak, míg az étkezés és egyéb teendők külön történtek.
A gyerekekkel Egyiptomba „látogattunk” el, ahol találkozhattak Kleopátrával, Ptolemaios fáraóval és az építésszel, akiknek segítettek felépíteni a piramist. Beszéltek római kereskedőkkel és az egyik délután folyamán a gyakorlatban is megtanulhattak kereskedni a kalmárjáték keretein belül. Új játékokat is tanultunk, az úri vadászatot, de régi klasszikusok is feltűntek, mint a számháború, vizes program és kézműves-foglalkozás, ahol a nagyobbak megismerkedhettek a vadonlakó szakág felszerelésével és olyan késekkel, szerszámokkal, melyeket máskor nem használunk. A portya se maradt ki idén, az őrsök külön mentek vezetőikkel, és kint töltötték az éjszakát a vadonban. Mire visszaértek, a kicsik már várták őket a tábor helyszínén. Volt még énektanulás, fiú- és lánynap, pusziharc és persze a kedvenc sport se maradhatott ki: kétszer is métáztunk.A tábor vége felé kicsit lehűlt az idő, így a második játékot elmosta a jégeső, de vidáman és jókedvűen érkeztek vissza a tábor helyszínére. Mivel a tábor idejére két vasárnap is esett, amikor a katolikusok besétáltak a tari Szent Mihály-templomba a misére, a reformátusoknak és evangélikusoknak a táborban tartottak istentiszteletet. Esténként tábortűzzel zártuk a napot, melyből volt tábori, altábori és fiú-lány elosztású is.
Az álmunkra pedig az éjszakai őrség vigyázott, akik a gyerekek közül kerültek ki, vezetőikkel együtt. Nemcsak itt, hanem a konyhán is ők segédkeztek, hogy minden étel időben elkészülhessen: zöldséget pucoltak, kevergették a levest, és gondoskodtak az ivóvízről. Végül lebontottuk a tábort, melyet másnap talán még szebb állapotban hagytunk magunk mögött, mint ahogy odamentünk.
Reméljük, jövőre hasonlóan élménydús és remek tábor vár ránk együtt!
Gyülekező
Istentisztelet
Sorjáték
A teljes tábor
Kicsikből lettek a nagyok
Piramisipari főépítész
Piramis

Táborozó Hajnal

***

Csapatunk életébe betekintést nyerhet korábbi programjainkból ITT.