Ebédbefizetés
Térítés, ingyenes ebéd, ebédlemondás – fontos tudnivalók
A 190/2015 Korm. rendelet 7. §-a szerint 2015. szeptember 1-jétől bővül az ingyenes óvodai ellátásra jogosultak köre. Az ITT megtalálható dokumentumban nyilatkoznia kell annak, aki élni kíván az ingyenes ellátás lehetőségével.
Több óvodáskorú gyermek esetén családonként 1 nyilatkozatot kell kitölteni.
A nyilatkozatot 2017. szeptember 11. éjfélig elektronikusan a
e-mail címre várjuk.

Személyesen szintén legkésőbb szeptember 11-ig az óvodatitkárságon adható le a Rottenbiller u. 43–45. szám alatt, az épület 1. emeletén, a Csipkebokor 3. számú telephelyén.
 
Aki 2017. szeptember 11-e éjfélig nem nyilatkozik ingyenes óvodai ellátásra való jogosultságáról, szeptember 12-én kiállítjuk a szeptemberi ellátásról szóló számlát, amit vagy átutalással lehet rendezni (a banki utalással történő fizetés kezdeményezésének határideje szintén szeptember 11. éjfél), vagy készpénzben a kollégium pénztárában (VII. Rottenbiller utca 43-45. földszint, pénztár) lehet befizetni. A befizetés időpontja szeptember 13. A nevelési év soron következő befizetési napjairól ITT tájékozódhat.
Ebédbefizetés banki átutalással ezen Nyilatkozat kitöltésével kezdeményezhető, melyet az óvodatitkárnál adhatnak le.

Az ellátást az ELAMEN Kereskedelmi és Vendéglátó ZRT. biztosítja a Kollégium egésze számára. Az óvodások napi háromszori étkezésének díja 650,-ft/nap.
 
A gyermekek számára az ellátást szeptember 4-től a megszokott rend szerint biztosítjuk.
 
Étkezést lemondani MÁSNAPRA tudunk, abban az esetben, ha a lemondás reggel 9 óráig megtörténik.
 
A lemondás rendje:
– elektronikusan a 

e-mail címen, vagy

– mobiltelefonon: 06-30/618-0965, akár sms formájában is reggel 9 óráig.

Az ebéd lemondását dokumentáljuk. A lejelentés másnaptól lép életbe. Aznapi ebédet lemondani nem lehet!
Az ebédlemondás napján 9 óra után a másnapi ebédet sem lehet lemondani, csak a rákövetkező napit. A lemondás a következő hónap befizetésekor írható jóvá. Amennyiben ez nem lehetséges, az összeget a szülő részére visszafizetjük.

Amennyiben hiányzás esetén az ellátás lemondása nem történt meg, a szülő a térítési díj visszafizetésére nem tarthat igényt. (A hiányzás bejelentése nem egyenlő az étkezés lemondásával!)
 
Az ingyenes ellátásra jogosult családoktól hangsúlyozottan kérjük, vegyék komolyan, hogy a fenti rend szerint tegyék meg az étkezés lemondását. A le nem mondott étkezéssel az óvoda költségvetését terhelik!

Diétás ellátást a szolgáltató azoknak biztosít, akik számára a különleges étkezést szakorvos írja elő. Körzeti, illetve családorvosi igazolás nem elegendő!
Az ételhordót a szolgáltató cég biztosítja a diétás gyermekek számára.
Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat igény esetén személyesen egyeztetjük.