Óvodánk története

2007 októberében a VII. kerület polgármestere felajánlotta a fasori gyülekezet akkori lelkipásztorának, Végh Tamásnak, hogy a Városligeti fasor 29. szám alatti lakóépületben évek óta üresen álló, volt óvodai helyiségekben a gyülekezet református óvodát indítson.
2008. szeptember 1-jére a gyülekezet közel 18 millió forint költséggel felújította, felszerelte az addigra nagyon lepusztult épületrészt. A megnyitásra 64 gyermeket vettünk fel 3 csoportban, 6 óvodapedagógussal, 3 pedagógiai munkát segítő munkatárssal, 1 vezető óvodapedagógussal, 1 konyhai takarító és 1 óvodatitkár munkatárssal. A gyülekezet és a szülők folyamatos adományaival sikerült az évek során felszerelni, igényesen berendezni a csoportszobákat és a többi helyiséget is. Szép galériák teszik izgalmassá – egyedivé a játszó területet. A házhoz tartozó kertet sajnos nem tudjuk használni, mert a lakóközösséggel nem tudtunk megegyezni. A közeli játszótereket, a Ligetet és a Julianna iskola játszótereit használjuk szabadtéri játék alkalmával.
2011-ben a Fenntartó Gyülekezet összevonta az iskoláját és óvodáját. Kollégiumi rendszerben közös gazdálkodással, egymásra épülő keresztyén nevelési elvekkel tanítjuk – oktatjuk gyermekeinket.
2014 januárjában óvodánk bővítésére nyílt lehetőség. A Julianna Általános Iskola földszinti termében tudtunk nagycsoportosaink számára iskola előkészítő részleget kialakítani. Az új csoportot vegyes életkorú gyermekekkel, 3 új munkatárssal nyitottuk meg. 2014 szeptemberében pedig 5. csoportot is indíthattunk, szintén vegyes életkorú gyermekekkel. Az újonnan felvett munkatársakkal együtt 10 óvodapedagógus, 5 pedagógiai munkát segítő munkatárs, 1 vezető óvodapedagógus, 1 félállású logopédus, 1 konyhai takarító és 1 óvodatitkár, összesen 19 szolgáló dolgozik a Csipkebokor Óvodában. Immár 123 gyermek jár hozzánk, egy nyitott, családias, szeretetteljes légkörben működő, keresztyén óvodába.
Isten áldását, hűségét, alapítási Igénk hordozó szeretetét naponként érezzük: „Én magam oltalmazom mindenfelől – így szól az Úr –, mint egy tüzes fal, és ott leszek benne dicsőségesen.” /Zakariás 2,9/.

Események, amelyekről hírt adtunk honlapunkon is:
Megajándékozottként – Juliannás tanulók adventi szolgálattal örvendeztették meg óvodásainkat és dolgozóinkat.
Zöldülünk – Faültetés nyomán gazdagodtak Kollégiumunk udvarai.
Jöttek a huszárok – Márciusban ellátogatott hozzánk a Kolompos együttes.