95. tanévünk
Szeptember 2. teljes hetében minden nap emlékeztünk, játszottunk valamit, ami a születésnaphoz kapcsolódott. 
Szeptember 2-án kihirdettük az ünnepi tanévünk elejének ünnepségsorozatát és ennek keretében egy versíró pályázatot: iskolánk múltjáról, jelenéről, 95. tanévünkről lehet verset írni kicsiknek és nagyoknak. Ezek az alkotások a tanítóknak és tanároknak adhatóak le, szeptember 10-ig.

Ezen a héten minden reggel a templomban kezdünk. Az iskola harangja szavára osztályonként vonulunk át az áhítatra.

szeptember 13. hétfő
Erőm és pajzsom az Úr, benne bízik szívem. Ő megsegített, ezért vidám a szívem és énekelve adok neki hálát. /Zsoltárok 28,7
kulcsszó: segítség
A reggeli áhítaton arról hallottunk, hogyan segítették református holland családok a református magyar gyermekeket az I. világháború után. Ez még iskolánk alapítása előtt történt, de mégis hozzátartozik a mi történetünkhöz.  
Reggel mindegyik osztály hozott egy tárgyat Dóczi Zsuzsa néninek, aki ezekből kirakta a '95'-ös számot. Az áhítat után ezt álltuk körül az udvaron és integettünk Zsolt bácsinak, aki az egyik első emeleti ablakból fényképezett bennünket.


szeptember 14. kedd
Uram, igéd örökké megmarad, szilárdan, akár az ég. /Zsoltárok 119,89
kulcsszó: Biblia
A jubileumi versíró verseny alkotásai kikerültek a földszinten a falra. 
   

szeptember 15. szerda
Mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek. /Zsoltárok 133,1
kulcsszó: összefogás
Az áhítaton arról hallottunk, milyen sokan mennyiféle dologban összefogtak, hogy elindulhasson az élet az iskolában. Mi a szünetekben 5 perces focimeccseken gyakorolhattuk az összefogást.
    


szeptember 16. csütörtök
Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve és én megnyugvást adok nektek. /Máté 11,28
kulcsszó: hozzám jöjjetek
Hétfőn azt hallottuk, hogy az első világháború után a református magyar gyerekek kaptak Hollandiában segítséget - ma pedig arról hallottunk a templomban, hogy a második világháború alatt a Juliannában bújtattak el sok zsidó gyermeket, így mentve meg őket.
Iskolánk ezen a napon narancssárga orániai színben pompázott:
     
     
"Ma narancsszínű világra ébredtem, narancsba öltöztettem a kedvem.
Narancsszínű gyermekeket fotóztam, narancsszínű virágok jöttek elém. 
Narancsszínnel fejeztük ki hálánkat azok felé, akik az iskola alapítását támogatták.
Dank u wel!"

szeptember 17. péntek
Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd  megtudjátok. /Ézsiás 43,19
kulcsszó: újrakezdés
A záróáhítaton a templomban arról hallottunk, hogyan valósult meg Isten terve az újra indításkor, ahogyan Szabó Imre lelkipásztor hitte, amikor épp az ellenkezője volt látható. Imádságban adtunk hálát ezért a csodáért is.
Gyöngyi néni rajz PÁLYÁZAT-ot hirdetett: Rajzolj erről a hétről! Mi jut eszedbe a 95 éves iskolánkról? A rajzokat szeptember 23-ig, csütörtökig kell a portán leadni, a rajzlap hátán név és osztály feltüntetésével.  A rajzokból kiállítást fogunk rendezni.
Végül megnéztük azt a diasorozatot, amely összefoglalja Iskolánk történetét, szinte a mai napig - közben Csenge néni zongorajátékát hallgattuk.