Versenyek

Ebben a cikkben időrendi sorrendben olvashatnak minden olyan - nem a Juliannában szervezett -  versenyről, melyen diákjaink részt vettek.
A Juliannás Pontverseny hosszú múltra tekint vissza iskolánk életében. A koronavírus járvány miatt a 2020-2021-es tanévben nem volt lehetőség a verseny meghirdetésére, de a 2021-2022-es tanév októberében újra meghirdettük a pontgyűjtést.
A verseny célja azon diákok kiemelése, akik kiváló tanulmányi eredményt érnek el, szorgalmasak, jó magaviseletűek, és ezzel együtt minél több helyen és módon öregbítik iskolán hírnevét!
Csak azon versenyekért jár pont, amelyeken a gyermek iskolánk képviseletében vesz részt. A nevezés történhet a szülők és az iskola által is.
Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy csak a honlapunkon meghirdetett szakkörök után jár a pont. A szakkörök aktuális listája megtalálható a honlapunkon.
Tanév végén a legtöbb pontot gyűjtött alsós és felsős diák kapja Az Év Juliannás Diákja kitüntetést.
Jó versenyzést, jó szurkolást kívánunk mindenkinek!

A verseny nevére kattintva további információkat olvashatnak!

A Béres Ferenc Országos Református Éneklő Verseny iskolánk újraindulása óta az egyik legrangosabb református énekverseny, amelyre szerte az országból, illetve határainkon túlról is érkeznek diákok.

A koronavírus járvány miatt elrendelt korlátozások kényszerű szünetet eredményeztek ennek a hagyományos versenynek a megrendezésében is. 
2022. október 7-én nagy örömmel ismét megrendezzük a versenyt.

Részletek a címre kattintva.

A vers- és prózaíráshoz kedvet érző, ebben tehetséges diákok számára hirdetjük ezt a négyfordulós versenyt. Az egyes fordulókban mindig valamilyen bibliai Igéhez kapcsolódunk, vagy segítségül hívunk egy-egy irodalmi műből kölcsönzött idézetet. Ez adja az elkészítendő alkotások mottóját.
A beérkezett műveket olvashatják tanulóink a faliújságon, meghallgathatjuk az alkotók saját előadásában iskolai megemlékezéseken, ünnepeken és a legjobban sikerült írások bekerülnek az iskolaújságba is. A negyedik forduló végén jutalomban részesülnek a gyermekek.
Várjuk szeretettel gyermekeink verseit, írásait!

Részletek a címre kattintva.
„A vers az, amit mondani kell”… 
Ez a velős meghatározás a versről  Kányádi Sándor kedvenc szólása, többször idézi, és mindig megjegyzi, hogy iskolás gyermekektől hallotta.
Mindig ünnep, ha sokan, verseket szerető gyermekek, felnőttek összegyűlünk a könyvtárban, és szebbnél szebb szavalatokat hallgathatunk  mindnyájunk épülésére és örömére.
Minden évben más-más témában szeretnénk szavaló versenyt szervezni azok számára, akik szeretik a költészetet, szívesen tanulnak verseket és azt örömmel, átéléssel adják elő társaiknak.
Neves zsűritagok értékelik, és jó tanácsokkal látják el a szavaló gyermekeket.

A verseny nevére kattintva további információkat olvashatnak az idei versünnepről!  
Szívet gyönyörködtető házi énekversenyünk, melyet évek óta megrendezünk nyolc korcsoportban.

A verseny célja, hogy minél több énekelni szerető gyermek megmutathassa Istentől kapott tálentumát, a zsoltárokban, dicséretekben, népdalokban rejlő üzenetet átadhassák átgondolt énekléssel, a gyermekek kiállhassanak közönség elé, gyakorolhassák az egyéni szereplést.
 

A verseny nevére kattintva további információkat olvashatnak!
A 2016-17-es és a 2017-18-as tanévekben iskolai házi rajzversenyen mutathatták meg legszebb munkáikat tehetséges tanulóink.

A verseny nevére kattintva a 2 tanév versenykiírásait, eredményeit, beszámolóit olvashatják.
A 2014-2015-ös tanévben indítottuk el iskolánkban a Földpörgetők házi versenyt a felső tagozaton a természettudományok iránt érdeklődő tanulók számára.

A verseny nevére kattintva 5 tanév versenykiírásait, eredményeit, beszámolóit olvashatják.