2021-es nyári tábor ajánlataink
KONFIRMANDUS - FAZEKAS TÁBOR - KINCSKERESŐ - AEROBIC TÁBOR - CSERKÉSZ - ANGOL - MŰVÉSZETI KOROK - CSALÁDOS
A táborok szervezése folyamatos, de az adott időszakban érvényben lévő
szabályokat figyelembe véve fog megvalósulni.
Kérjük, látogassanak el rendszeresen a honlapra az új információkért.

Aktuális információk:
 • Konfirmandus tábor: június 28-július 2.                
  Azokat a 7-8 osztályos gyermekeket várjuk ebbe a táborba, akik év közben jártak a konfirmandus csoportba. Gyönyörű környezetben, a Mátrában lesz a tábor sok közösségépítő, hitmélyítő programmal! Hét vezetője: Somogyi Péter
  Szeretettel hívunk minden alkotni vágyó, a kerámia, agyagozás iránt érdeklődőt július 5-9 között megrendezendő táborunkba. Lehetőséget biztosítunk olyanoknak is, akik már dolgoztak agyaggal és várjuk azokat is, akik számára ez még teljesen ismeretlen, de szívesen kipróbálnák.
A tábor helyszíne a Julianna Általános Iskola, minden nap 9-13 óráig. 
Lehetőség nyílik az agyaggal való tevékenység minden formájára: mintázás, kisplasztika, többféle agyaggal való kísérletezés, az edénykészítés sokféle módjának a kipróbálása, földfesték készítés és használat, csiszolt felületű edények készítése és korongozás. A tábor idején lehetőségünk van arra, hogy egy-egy tárgyat több napon át készítsünk és olyan technikákkal dolgozzunk, amelyekhez erre van szükség.
Amit hozni kérünk: munkaruha (kötény vagy nagy póló), tisztálkodószerek (szappan, törülköző), uzsonna és innivaló.
A tábor költsége 6000 Ft, mely magában foglalja az anyaghasználatot és a tárgyak kiégetését is. Testvérek esetén kedvezményt biztosítunk: 5000 Ft/fő a hét díja.
A részvételi díjat a kezdő napon a helyszínen kérjük befizetni.
A kész, kiégetett tárgyakat a tanév elején tudjuk átadni.
Jelentkezés a tábor vezetőknél június folyamán - elektronikusan a kitöltött jelentkezési lap elküldésével, vagy annak adatainak továbbításával.
Martineczné Kis Márta fazekas népi iparművész  +36204282282                               martamartinecz[kukac]gmail[pont]com
Martinecz Nóra  grafikusművész hallgató  308946303
  Idén is megszervezzük a Kincskereső tábort! Bízunk benne, hogy meg fogjuk tudni rendezni. Július 11-17. között tartjuk, Szendehelyen, a Katalinpusztai Diáktáborban. 60 gyermek jelentkezését tudjuk legfeljebb fogadni. Most is a leendő elsőstől/betöltött 6 éves kortól kezdődően várjuk a gyermekeket, egészen a hatodik osztályt befejezőkig. 
A jelentkezési lapot a nyilatkozattal a kerimozes[kukac]gmail[pont]com e-mail címre kérjük küldeni, a gyerek nevével és a végzett osztály feltüntetésével. 
A részletes információkat tábor nevére kattintva láthatják a jelentkezési lappal együtt. Mivel ottalvós táborról van szó, a hét költsége 31.000 Ft gyermekenként, a testvéreknek pedig kedvezményt biztosítunk 4.000 Ft/testvér összegben. Szeretnénk, ha anyagi okokból egyetlen gyermek sem maradna le a hétről. A támogatás és a testvérkedvezmény iránti igényt a jelentkezési lap elküldésekor kérjük jelezni. Bátorítunk minden gyermeket a majdani részvételre, s egyben szeretnénk megerősíteni: ahogy a gyülekezeti élet többi területén, a táborban is fontos szempont lesz az aktuális járványügyi szabályok maradéktalan betartása.
A szolgáló csapat nevében, Kéri Mózes, táborvezető
 
Aerobic tábor: július 12-15.                

A tábor minden nap 9:00-16:00-ig tart. Az iskolába már reggel 8:00-tól lehet jönni a gyerekekkel, felügyelt játékkal eltöltjük az időt 9 óráig. Minden délelőtt sportfoglalkozás, majd  az utolsó nap kivételével az iskola területén fogyasztjuk el a meleg, két fogásos ebédünket (ételérzékenység esetén igényelhető külön elkészítésű étel). Ebédet követő pihenés után különböző programokat élvezhetnek a gyerekek. A délutáni foglalkozások végén uzsonnát kapnak, majd a szülőket 16:00-kor várjuk! 
A táborban kezdők jelentkezését is várjuk!
A tábor további részleteiért keressetek a plakáton megadott  elérhetőségeken.
Benedek Berta 

 

 • Cserkészeknek lesz nyári hét július 15-24-ig
  Kedves Szülők, kedves Cserkészek!
  Ezúton szeretettel meghívunk a, 2021. évi cserkésztáborba!
  A jelentkezési felület:
  A csapat egyedül táborozik, így a becsült létszámunk nem lépi túl a 25-30 főt. 
  Tábor időpontja: 2021. július 15. (csütörtök) - 2021. július 24. (szombat)
  Helyszín: Tököl
  Részvételi díj: 25.000 Ft/Fő
  Fizetési határidő: 2021. június 13.
  Hozzatok magatokkal továbbá 1 -1 üveg lekvárt és 1-1 gombolyag spárgát is (kender, ne műanyag).
  A tábor további részleteit ITT olvashatják. A táborozáson való részvételhez kötelező az egészségügyi nyilatkozat.
  Újdonság, hogy a fenti idővolumenben, de rövidebb időre (kevesebb tábordíjjal), az 1. és 2.osztályos gyermekeket is (nagyobbakat is) szívesen hívjuk! Meg szeretnénk szólítani őket; lehetőséget adni a cserkész élettel való játékos ismerkedésre. Megfelelő számú jelentkező esetén kis létszámú csoportban szeretettel fogadnánk a gyerekeket.
  Bármilyen felmerülő kérdés esetén keressetek minket bátran, szívesen állunk rendelkezésre! Addig is sok pihenést és jó egészséget kívánunk!
  Légy Résen!
  Isten áldása legyen törekveseinken!
  Németh Kristóf csapatparancsnok +36 20 446 91 50
  Gácsi Dorothea, felnőttcserkész +36 30 236 27 75; g.dorothea[kukac]gmail[pont]com

 •  Angol napközis tábor: július 26-30.
Második alkalommal tervezzük Fasori Református Egyházközségünkben ezt a tábort.
Milyen ajándékokat éltünk át tavaly?
Örömmel láttuk a gyerekeket, akik tátott szájjal hallgatták az ismerős bibliai történeteket. Most teljesen új volt számukra, mert angolul hallották. Angol anyanyelvi tanárok, és magyar segítő szolgálók tettek bizonyságot, hirdették az Igét, vagy eljátszották a történetet angolul. Zengtek az énekek, nagyokat nevettek a gyermekek sok játékos feladatnál, és tudtak haladni a nyelvi órákon.
A napközis táborban egy jól kidolgozott program menetét követjük, melyet a Szentírás Szövetség dolgozott ki, és ők is tanítják be a szolgálókat. A táborban szolgálók egyrészt a Szentírás Szövetség önkéntesei, másrészt a Fasori Egyházközség szolgálói. Mindenki elkötelezett, hitvalló keresztyén.
A napirendben van: közös játék, bibliai tanítás, korosztály, és tudásszint szerinti angolóra, kézműveskedés, színjátszás, bizonyságtétel, csapatépítő játék. Tízórait, ebédet, uzsonnát adunk. Mivel végig angolul beszélnek az anyanyelvi szolgálók, ezért még a játék közben is tanulják a nyelvet a gyermekek. Ugyanakkor mindent tolmácsolnak, hogy a legkisebbek is jól értsék.
A tábor költségének felét a Szentírás Szövetség kapja meg. Ők hozzák a programot. A másik feléből fizetjük a gyermekek étkeztetését, a szolgálók költségeit (reggeli, vacsora, utazás), akár elszállásolását, és ha lehet a Julianna Iskola felé rezsi költséget.
A 2021-es tábor neve: THE KNIGHTS OF THE KING – A Király lovagjai
Időpont: 2021. július 26-30       Korosztály: 7-13 évesek
Költsége: 24 000 ft
Jelentkezés: A jelentkezési lap kinyomtatása, kitöltése után leadni Márton Melindának a templomban/iskolában, vagy a lelkészi hivatalban Somogyinénak – A jelentkezésnél 10 000 ft előleg befizetését kérjük.
A tábor vezetője: Márton Melinda a Fasori Református Egyházközség részéről. Minden további információ bármikor kérhető a plakáton megadott elérhetőségén.

 
 • Művészeti Korok Műhelye Tábor: augusztus 2-6
  Szeretettel várjuk újra a legkisebbeket  - most az ókori Egyiptomban fogunk barangolni. A tábor programjáról és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókról a plakátot megnyitva  tájékozódhatnak.
  Voloncs Kata pedagógus, művészetterapeuta és
  Juhász Eszter tanító
 
 • Gyülekezeti családos tábor: augusztus 13-19
  Ezen a héten családosan, gyermekeinkkel együtt erősödhetünk hitünkben, családi életünkben. A téma mindig házasságunkat, családi életünket, hitünket erősítő. Délutánonként pedig lehetőség van sokféle közösségépítő programra. Mivel nincs Emmausi hét, ezért várjuk ide a nyugdíjas, egyedülálló testvéreket is! Mindenkit a gyülekezet nagy családjába!