Kurucz Tímea tanárnő kiállítása
Iskolánk matematika-rajz szakos tanárnőjének önálló kiállítása nyílt az Eötvös 10-ben.
Kurucz Tímea tanárnő kiállítása az Eötvös 10-ben
     
   
Kurucz Tímea, iskolánk  matematika-rajz szakos tanárának, május 10-én pénteken megnyílt  önálló kiállításán igazi élményben volt részünk. Tímea képeinek sokarcúságát és a hétköznapi emberekre gyakorolt hatását Páll Edit kultúratörténész, megnyitó beszédében is kiemelte:

A kilencvenes évektől kezdve, a főiskolai évek után, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem alatt Tímea megmutatta, hogy nem csak a figuratív, de az absztraktabb témákkal is barátságban van. A lengyel templomokról mintázott képek a nagyság és a magasztosság iránti tiszteletet mutatja, ami Timi mindennapjaiban is jelen van, és amihez a napjainkig hű maradt.”
…„A képek összhatásban ösztönösek, kedvesek, befogadók, mégis erőteljesen hatnak ránk a maguk sajátos valóságával. Nála a fekete-fehér mesés képek is arra ösztökélnek, hogy kimenjünk a szabadba és megmásszunk egy sziklát.”


A képek befogadásához szükséges hangulatot a csodálatos hangú Lupp Adrienn, 7 osztályos tanuló egyházi énekei teremtették meg.
Ezek után nyitott szívvel és gondolatokkal indultunk a Pincegaléria termeibe, hogy megismerjük az alkotásokat, megtaláljuk és megértsük azok „üzenetét”.
És valóban, a képek mesélnek, muzsikálnak, megmozdítanak, egyszóval elvarázsolnak, ugyanakkor további gondolkodásra késztetnek.

Tágabb értelemben is értékelhető Tímea Istenáldotta tehetsége. Egy matematikatanár, aki művész, értelmi és érzelmi gazdagság birtokosa. Neki nem jelent gondot a gyermekek sokoldalú tanítása, nevelése. Naponta meg tudja mutatni, hogy a matematika egy sajátos művészet, és a művészet sok tekinteteben térformák, geometriai modellek absztrahálása.
      


Aki nem lehetett részese ennek a különleges estének, keresse fel a 6. kerületi Eötvös 10-ben a Pincegalériát. A kiállítás 2019. június 20-ig látogatható.
Köszönjük Timi
                                                                                               Széplaki Anikó
                                                                                               Egy befogadó résztvevő