Kölyökatlétikán jártunk
Ugrás, futás, dobás és gerelyhajítás várta a gyerekeket. Feledhetetlen élményeket szereztünk.
Kölyökatlétika
Sport, verseny, sikerélmény, szórakozás
 
A Magyar Atlétikai Szövetség és a Testnevelési Egyetem által szervezett továbbképzésnek köszönhetően – amelyen iskolánk 3 pedagógusa, Csongovainé Pankotai Beáta, Polgár Ágnes és Stenczer Leonóra részt vett – a Julianna iskola lelkes diákjai és szüleik is megtapasztalhatták nemrég, hogy milyen színes, élvezetes és szórakoztató is tud lenni bárki számára a testmozgás.

A Kölyökatlétika egy olyan, több országon is átívelő kezdeményezés, ahol nemcsak az élsportoló gyerekek kaphatnak betekintést, szerezhetnek tapasztalatokat az atlétika mozgásvilágába, hanem jól kidolgozott programjának köszönhetően bárki számára sikerélményt és szórakozást jelent ez a mozgásforma. A gyerekek csapatokban versenyeznek – az ugrások, futások, dobások, gerelyhajítás köré felépített változatos pályákon – forgószínpad-szerűen. A zenés bemelegítés és csapatalkotás után következnek a versenyszámok, a pályákat ki lehet és kell próbálni, majd két menet után mindig a legjobb eredmény kerül értékelésre. A csapat összmunkája számít, mindenki fontos és értékes tagja csapatának! Végül a 3 perces futás, majd a lazítás következik. Ezalatt a versenyiroda összesíti az eredményeket, és jöhet az ünnepélyes eredményhirdetés!

Így zajlott ez 2015. októberének azon a hétvégéjén is a Toldy gimnázium impozáns sportcsarnokában, ahová iskolánk diákjai is meghívást kaptak. Legnagyobb számban a 3. b osztályosok (Bartha Zsófia, Bécsi Simon, Bécsi Virág, Berényi Tamás, Bodnár Áron, Csató Kata, Dobra Ilka, Gazdag Luca, Hegyesi Borbála, Kis-Fodor József, Löffler Izabella, Németh Katalin, Puskás Orsolya, Puskás Tamás, Szabó Lilien és Tallér-Keresztessy Benjamin) képviseltették magukat  Bea nénivel, de jöttek gyerekek az 5. a-ból is (Bóni Mira, Bécsi Ádám, Gazdag Bence, Pataki Sebestyén és Juhász Balázs, aki visszajött a Lónyayból, hogy képviselje az iskolát), sőt kisebb testvérek is (Berényi Benjámin az 1. b-ből és Bartha Dániel a 2. b-ből) beálltak a színekkel jelölt csapatokba. Tanulóink rendkívül motiváltak voltak, lelkesen csinálták az izgalmas feladatokat, csillogó szemmel próbálták ki az érdekes sportszereket, hangosan szurkoltak egymásnak. Végig nagyon fegyelmezetten és sportszerűen versenyeztek. Legtöbbüknek a Forma1 elnevezésű összetett akadálypálya tetszett, de volt, akinek a gátfutás, sprintváltó, gerelyhajítás, diszkoszvetés, helyből távolugrás vagy épp a medicinlabda-hajítás volt a kedvence.

A kísérő szülők is olyan lelkesek voltak, hogy felmerült az ötlet, hogy családi napon is jó lenne megvalósítani ezt a színes programot. Köszönet nekik is, hogy elhozták gyermekeiket, végigszurkolták a versenyt, külön köszönet Bartha Zsófi és Dani édesapjának, aki  megörökítette a szép pillanatokat, de elsősorban a gyerekeknek, akik lelkesedésükkel emlékezetessé tették ezt a borongós délelőttöt!

Stenczer Leonóra

Képek a galériában.