Megrendezésre került a Tudomány hete
Izgalmas kísérletek, ásványbörze, tudomány a hétköznapokban. Évről évre nő az érdeklődés.
November 2. és 6. között került megrendezésre immár harmadik alkalommal a természettudományos munkaközösség szervezésében a Tudomány hete programsorozat.

Az érdeklődő 4.–8. évfolyamos diákok izgalmas előadásokat és kísérleteket tekinthettek meg az 1. emeleti aulában. Különleges színfoltot jelentettek az 5. b osztályos tanulók, akik a levegőről és a talajról mutattak be érdekes és ötletes kísérleteket, míg Török Tamás tanár úr a hétköznapokból és a háztartásból hozott fizikai és kémiai vonatkozású érdekességeket a diákok számára.

Örömteli esemény volt az is, hogy ezen a héten került kiosztásra a Földpörgetők természettudományos házi vetélkedő idei első feladatlapja, amely 6 pedagógus ötleteinek nyomán született meg közel 50 felsős diák legnagyobb örömére. Idén a természet 4 elemével kapcsolatban kapnak feladatlapokat a versenyző csapatok, így sorrendben a levegő, a víz, a tűz és a föld témaköreiben mélyedhetnek el a következő hónapokban.

Nagyon örültünk annak, hogy az elmúlt években jelentősen megnőtt a diákok érdeklődése a természettudományos tantárgyak iránt, és bízunk benne, hogy a Tudomány hete programsorozat is évről évre hozzájárulhat diákjaink tudománnyal kapcsolatos motivációjához.
 
Természettudományos munkaközösség