Éneklő Ifjúság Hangversenye
Több száz diák ajkáról csendült fel az ének
2016. április 15-én 15.00 órai kezdettel a fasori református templomban került sor a kerületi iskolák kórusainak hangversenyére a Madách Imre Gimnázium, a Budapest Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskola, az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola, a Molnár Antal Zeneiskola, a Baross Gábor Általános Iskola, valamint az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium diákjainak részvételével.
Az eseményt Somogyi Péter, a Budapest-Fasori Református Gyülekezet lelkésze nyitotta meg, aki bevezető gondolataiban kiemelte, hogy a zene, különösen a gyermekek éneke, az ember jókedvének egyik legelemibb forrása, ami örömmel tölt el mindannyiunkat. Ugyanakkor utalt rá, hogy csak akkor tudunk felhőtlenül örvendeni, ha mindennapjainkat nem csak szabadon, de felelősséggel is éljük. "Örvendezz ifjú, a te ifjúságodban", idézte Somogyi Péter a bibliai sorokat a jelenlévő fiatalok számára tanulságul, utalva a Szakasz című filmtörténeti klasszikus mottójára, mely arra emlékeztet, hogy az ifjúság évei néha korántsem felhőtlenül telnek, de a nehéz helyzetekben is törekedni kell arra, hogy a jót, a helyeset válasszuk.
A Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium szervezésében és Vattamány Zsolt polgármester védnöksége mellett létrejött versenyt nagy számú érdeklődő kísérte figyelemmel. A résztvevő kórusok sorában többféle korosztály képviseltette magát: a legkisebbek mellett a gimnáziumi tanulók énekében is gyönyörködhetett a közönség. A jó hangulatú péntek délutáni esemény az "összkar" énekével zárult.Burghardt Marianna
erzsébetvárosi sajtó