Tehetségest 2016
2016.05.13.17:30
Beszámoló az idei élményekről
Tehetségest 2016-avagy az érem másik oldala
 
Nagy öröm, s óriási megtiszteltetés volt számomra, hogy egyrészt büszke anyukaként, másrészt büszke pedagógusként csodálhattam gyermekeink előadását a májusi Tehetségesten.  Tetézte örömömet, de bizton állítom, mindannyiunkét, hogy a színpadon iskolánk jelenlegi tanulói kápráztatták el bennünket csodálatos előadásaikkal. Különböző korosztályú gyermekek léptek színpadra, egészen kicsik is, s végzős diákjaink is. Szerepet játszottak, verseltek, prózát mondtak, énekeltek, zenéltek és táncoltak. Önfeledten. Bájjal. Örömmel.  De jó volt ezt az oldalukat is megismerni. Egy pillanatra megállították az időt. Olyan jó volt belesimulni az általuk teremtett világba, mely kiszakított bennünket a hétköznapok szürkeségéből. A zsúfolt utcákból, a tömött buszokból, munkahelyeink pörgéséből, s nem túl tipikus májusi időjárású, megfáradt péntek délutánból.
Mindig is tudtuk, hogy sok figyelemre méltó, ügyes gyerek fordult már meg közöttünk, itt a Juliannában, de hogy ennyi tehetség van a kezeink között, erre csak az előadások alatt ébredtem rá.  Sok-sok csiszolatlan, értékes gyémánt. Közismert, hogy a gyémánt a legkeményebb ásvány a világon, törhetetlennek (ógörögül adamas) vélték régen. Értéke nemcsak a méretétől függ, hanem a csiszolás minőségétől is... Sok mindent kibír, de igazán akkor nyeri el legszebb állapotát, ha jó kezekbe kerül. Tekintsünk így mi is a ránk bízott drágakövekre...bánjunk velük eszerint...
A tehetség Isten ajándéka. Mi szülők, pedagógusok csak Isten munkatársai lehetünk abban, hogy az általa teremtett gyémántokból briliánsokat csiszoljunk, hogy a bennük rejlő értékeket minél inkább érvényre juttassuk. Gyémántot birtokolni valószínűleg mindannyian szeretnénk. De hiszem, hogy drágakövekkel dolgozni, fényüket csodálni, nem kisebb dolog, még akkor sem, ha a munkavégeztével meg kell válnunk tőlük.
 
Sz. Éva

Előzmények:

Szeretettel hívjuk és várjuk Önöket iskolánk Tehetségestjére, amely május 13-án (pénteken) 17.30-kor kerül megrendezésre az Erzsébetvárosi K11 Rendezvényközpontban. Az est során bemutatkoznak tehetséges zenészeink, szavalóink, énekeseink, drámajátszóink, valamint a műsor zárásaként színre lépő nyolcadikosaink a már hagyományos palotás tánccal. Részvételi szándékukat, illetve vacsora igényüket május 9-ig jelezzék email-ben vagy iskolánk portáján.