Csendesnap és Gyermeknap egy napon!
2015.05.27.
Délelőtti közös együttléttel és érdekes programokkal készülünk!
Gyereknapi - Csendesnap
Idén először a csendesnapi együttlét után ünnepeltük a gyereknapot!


Iskolánk tanulói izgatottan várták a csendesnapi órák utáni programot, hiszen az elmúlt években a gyermeknap kapcsán mindig élménydús, izgalmas programokban volt részük.
A gyermeknap végi arcokat látva úgy tűnt, most sem csalódtak a gyerekek...
Alsós tanulóink a szabadban töltötték az időt, egészen ebédig, birtokba véve a közeli játszótereket. A közös együttlétet fagyizással zárták, mely hűsítőül hatott a tikkasztó melegben.
Az események 3 helyszínen zajlottak egyszerre, s forgószínpadszerűen váltották egymást az osztályok. Az első emelet 2 tantermében a helyi rendőrség lelkes, gyermekszerető tagjai - Szalay-Komka Éva c.r. őrnagy, Brutyóné Karány Katalin c. rfk. és Brutyó János c.rftzls, iskolánk kihelyezett rendőre - foglalkoztak a diákokkal, akik megismerhették a legendás "zsarukellékeket" , a gumibottól kezdve a golyóálló mellényen át a bilincsekig. Az előadók végig lebilincselték a hallgatóság figyelmét. A foglalkozások interaktívak voltak, ahol a gyermekek egytől - egyig ki is próbálhatták a filmekben sokszor látott eszközöket. A másik teremben hasonló izgalmas élmény várt a diákokra, hiszen megfigyelhették az ujjlenyomat-készítés apró mozzanatait .  Az elkészített ujj- és tenyérlenyomatokat a foglalkozás végén meg is tarthatták a gyerekek. Amíg 2 osztály a kerületi rendőrök által biztosított helyszíneken hallgatta az előadásokat, lent az udvaron testnevelő tanárunk, Kovácsné Bodrogi Borbála vezetésével  sorversenyeken mérethette meg magát a másik két felsős osztály. A versenyfeladatoknál a gyorsaság számított,  így egyik feladatnál sem lehetett lazsálni a gyermekeknek. Nagyon jó volt látni az 5. a osztályos gyermekek leleményességét, az 5.b osztályosok ügyességét, a 6. osztályos gyermekek elszántságát és a 8. osztályosok lelkesedését. A mocsárjárás, pingponglabda szállítás, floorballozás közben az éppen nem vetélkedő diákok hatalmas hangorkánt biztosítottak a küzdelmekhez, így az izgalmak mellett a hangulat is igencsak a tetőfokára hágott.
A gyermeknap végén nagyon jó volt látni a sok kipirult gyermek és pedagógus arcot. Az élmények gazdagsága miatt a verseny végeredménye már nem is igazán számított... 
A versenyt végzős diákjaink nyerték, épphogy csak maguk mögött hagyva a kisebbeket. 
Reméljük jövőre is velünk lesz az Úr és hasonlóan izgalmas, élménydús napban lesz részünk május utolsó péntekén, a Gyereknapon!
Horgos Vilmos
Előzmények:

Május 27-én (pénteken) gyermeknapi és a tanév rendjéhez már hagyományszerűen tartozó csendesnapi programok lesznek az iskolában. A nap részletes programjáról az osztályfőnökök értesítik Önöket.Ezen a napon tanítás nem lesz, iskolatáskát ne hozzanak magukkal a gyermekek, csak enni és innivalót tízóraira és uzsonnára. Kérjük, Juliannás pólóban jöjjenek a gyerekek ezen a napon!