Szeretethíd 2016
Beszámoló a közös szolgálatról
Nagy élmény és hatalmas csoda volt számunkra, hogy idén 21 fővel képviseltük iskolánkat a Szeretethíd programon, melyen gyülekezetünkkel karöltve vettünk részt immár második alkalommal.  Kicsinyek és nagyobbak, szülők és pedagógusok együtt vártuk, hogy elvégezhessük a ránk kiszabott feladatot! Napsütésben, jókedvvel, színes pólókban és takarító eszközökkel vonultunk szombat délelőtt az erzsébetvárosi önkormányzattól a Király utcán át templomunkig. Igazából már ez önmagában egy jelenség volt, hisz ritkán lát a belvárosi ember jó időben, kora délelőtt, seprűvel és lapáttal masírozni ilyen vegyes társaságot. Már ezzel mosolyt csaltunk a járókelők arcára, pedig még mit sem sejthettek arról, milyen önkéntes munkára adtuk a fejünket.
Madárdal kísérte énekléstől és a napindító áhítattól feltöltődve munkához láttunk. Lelkes, mindenre elszánt társaságunk két csapatra oszlott. Egyik csapat a templom és az iskolánk környékén lévő közterületeket takarította, míg a másik csapat a Peterdy utcában található Idősek Otthonában rendezte a belső kertet. Nagy örömmel fogadták szolgálatunkat az otthon lakói, s nagyon hálásak voltak a gondos kezek munkájáért. Öröm volt közöttük mozogni. Akadtak néhányan, akik jó tanácsokkal, kertészeti praktikákkal láttak el bennünket, s akadtak olyanok is, akik szótlanul, mosolygó arccal csodálták gyermekeink fiatalságát, rugalmas mozgását, mely talán régi, elfeledett emlékeket idézett fel számukra...
Kertrendezésünket énekléssel zártuk, amit többen megkönnyeztek az idős nénik és bácsik közül. Ezt kiválthatta gyermekeink mosolygó arcának látványa, esetleg rögtönzött énekkarunk összhangja, vagy talán megérintette őket bizonyságtételünk által az Örökkévalóság illata.
Többen elérzékenyültünk mi is, szolgálók, főleg azért, mert adni mentünk, de meglepő módon gazdagabban tértünk haza.
Délután, egy óra körül újra egyesült a két csapat, s örömmel számoltunk be egymásnak élményeinkről. Imával zártuk a közös szolgálatot, mely a fogytán lévő erőnket megsokszorozta.
Mi már készülünk a következő évi Szeretethídra, reméljük, sokaknak csináltunk kedvet!
Jövőre találkozzunk!
Szabó Éva néni
 

Tanulóink, akik részt vettek a Szeretethíd programon:
 
Bartha Zsófia 3.b osztály
Szabó Lili 3. b osztály
Somogyi Johanna 4.a osztály
Győry Emma 5.b osztály
Devich Noémi 5.b osztály
Fodor Veronika 5.b osztály
Szecsei Anna 6. osztály
Csizmadia Réka 6. osztály
Barabás Boglárka 8. osztály
Bielik Dávid 8. osztály
Dékány Márton 8. osztály
Márton Márk 8. osztály
Oláh Rebeka 8. osztály
Sebestyén Ákos 8. osztály
Sebestyén Barna 8. osztály
Virághalmy Luca 8. osztály
 
Kedves Gyerekek, hálás a szívünk, hogy együtt szolgálhattunk veletek!