Mikulás ünnepség a Juliannában
„Van zsákodban minden jó, Piros alma, mogyoró…”
Az idei tanévben, iskolánkban is sok gyerek zengte a fenti, jól ismert éneket.  És valóban, sok kedves és meglepő ajándék került elő a Mikulás puttonyából.
Az iskolába érkezőket már reggel várta a Mikulás, aki a későn érkezőknek, vagy azok szüleinek, virgácsot osztott, cserébe viszont nem került beírásra aznapi késésük.
Alsó tagozatos tanulóink egy közös színházi program keretén belül találkozhattak a Mikulással és segédjével, akik hagyományosan gondoskodtak a jó hangulatról, melyet tetéztek a zsákokba rejtett finomságok kiosztásával.
Felső tagozatos diákjainkat osztályról osztályra látogatta meg a Mikulás bácsi és Rénszarvasa, akik már megjelenésükkel mosolyt csaltak a gyermekek arcára. Éneklés után előkerült a puttonyból az ajándék is, melyet örömmel fogadtak az osztályok.
S még a délután is tartogatott programot a gyerekek számára. Idén is megrendeztük az alsó tagozatos tanulók számára az immár hagyománnyá vált Mikulás Kupát. A tornateremben 40 kisdiák izgatottan várta, milyen ügyességi feladatokban próbálhatják ki magukat, mint a Mikulás segédei. A piros hógolyó görgetésén túl a varázstölcsérbe helyezett fagyi hordáson kívül, további különböző, érdekes feladatokban mutathatták meg rátermettségüket a csapatok. A csillogó szemek, vidám kacagások és az egymást buzdító lelkes szurkolás külön élvezetessé tette a délutánt. A próbákat kiálló „kismanók” emléklapokkal és apró ajándékokkal térhettek haza. Reméljük, jövőre ismét ellátogat hozzánk a Mikulás, s a gyerekek által nagyon kedvelt Mikulás Kupát újra meg tudjuk rendezni!
Anni néni  és  Bea néni- a Mikulás Kupa megálmodói
 
Örömmel és hálával tekintünk vissza erre a napra, jó volt látni minden egyes esemény kapcsán a sok kíváncsi szemecskét, mosolygó arcocskát!
A napról képek is készültek, melyek a Képgalériában megtekinthetőek.

A Mikulás-kupa csapatai helyezései:
 
Torpedó 4. hely
Név Osztály
Schulc Dorka 4.a
Mazány Boróka 1.a
Pócs Hanga Zselyke 1.b
Pálúr Júlia 3.b
Egyházy Bálint 3.a
Kovács Benjámin 2.a
Kovács Zsombor 2.b
Varga Maxim 4.b
Tézli Sebestyén 2.a
Deák András 3.b
 
Villámok 3. hely
Név Osztály
Berki Lili 1.b
Marton Roland 3.b
Mátyus Csaba 3.a
Papp Villő 3.b
Király Dávid 2.a
Dudás Előd 2.b
Dobra Peti 1.b
Udvarhelyi Luca 4.a
Egyházy Ábel 1.a
Tallér – Keresztessy Benjámin 4.b
 
Teknőcerő 2. hely
Név Osztály
Róka Stefi 4.a
Németh Marcell 1.b
Csengeri Bíbor 1.a
Könczei Roland 1.a
Fürjes Zsófia 2.b
Puskás Orsolya 4.b
Palotai Vivien 4.0
Kozák Jázmin 3.a
Csáky András 2.a
Hertelendy Luca 2.b
 
Tesi sztárok 1. hely
Név Osztály
Gazdag Luca 4.b
Koncz Viola 1.a
Rákosy  Zsolt 1.b
Szántó Balázs 2.b
Németh Júlia Fanni 4.a
Dobra Ilka 4.b
Füzes Borbála 3.a
Sótonyi István 2.a
Balogh Emese 3.a
Bartha Dani 3.b