Újra szolgálatban a 4.b osztályos tanulókkal
A VII. kerületi Rendőrkapitányságon jártunk!
December 15-én, csütörtökön, tizenkét 4. b osztályos tanulóval a VII. kerületi Rendőrkapitányságon szolgált énekkarunk. Nagy izgalommal készültek a gyerekek erre az alkalomra is, hisz nem mindennap fordul meg az emberfia a rendőrségen. 
Megszeppenve, kicsit félszegen léptünk be a kapitányság ajtaján, de félelmünk gyorsan szertefoszlott, hisz meleg szeretettel fogadta maréknyi csapatunkat a rendőrkapitány, dr. Kiss Szabolcs alezredes, s munkatársa, Szalai-Komka Éva c. r. őrnagy.
Ezt felismerve gyorsan feloldódtak a gyerekek, s hidegtől kipirosodott arcocskájuk újra mosolygóssá vált. Rövid beéneklés után következhetett a várva várt szolgálat. 
Mosolygó arccal, csillogó szemekkel, gyönyörűen, hitvallóan énekeltek a gyerekek Isten szeretetéről, ami abban mutatkozott meg, hogy elküldte Fiát közénk. 
Nagyon jó volt megtapasztalni, hogy félelmüket, megszeppenésüket félretéve, hogyan tesznek bizonyságot a Megváltóról az ismeretlen, egyenruhás felnőttek még ismeretlenebb világában. Énekükkel igazi ünnepet teremtettek számunkra, előkészítve  szívünket, lelkünket a közelgő ünnepre. Megható, szeretetteljes pillanatokat éltünk át közösen, Istennek legyen hála érte. Ottlétünk alatt megtanultuk, hogy hogyan köszöntik egymást a munkatársak, s azt is, hallhattuk, hogy a jól megszokott "Köszönöm" helyett a "Hazámat szolgálom!" kifejezést használják. Ez nagyon megtetszett mindannyiónknak. Örömmel ki is próbáltuk megszerzett tudásunkat az első adandó alkalommal. 

Szeretnénk ezúton is megköszönni a kapitányságnak, s főleg a kapitány úrnak a lehetőséget, s azt a sok kedvességet, szeretetet, amivel vártak és fogadtak bennünket. 
S köszönjük a sok szép, igen hasznos ajándékot, melyet távozásunkkor átadtak, nem kis meglepetést és örömet okozva ezzel az ott lévő gyerekeknek. Hálásak vagyunk, hogy Isten elkészítette ezt az alkalmat, s megismerkedhettünk a rendőrség ezen nagyon emberséges oldalával is. Szeretettel kívánunk mindenkinek ilyen élményeket!

S köszönetet szeretnénk mondani Csenge néninek, aki fáradhatatlan szeretettel készítette fel és támogatta a gyerekeket ebben a szolgálatban is.

Legyen mindenért Istené a dicsőség!


" 2016. december 15-én a VII. kerületi rendőrkapitányságon énekeltünk osztálytársaimmal: Bécsi Virággal, Gazdag Lucával, Szolyák Lucával, Hegyesi Borival, Pataki Sárival, Németh Katicával, Révai Annával, Csató Katával, Löffler Izával Szabó Lilivel és Bodnár Áronnal. A műsor előtt kiderült, hogy először énekelnek az ott dolgozóknak. A műsorra Csenge néni készített fel minket, s énekelt velünk, miközben férje gitáron kísért minket. Kísérő tanárunk Szabó Éva néni volt. Az éneklés végén ajándékot : bukósisakot, könyök-és térdvédőt, színezőt, fényvisszaverőt és egy óriási élmény kaptunk. Ha jövőre is itt maradok az iskolában szívesen megyek szolgálni a VII. kerületi Rendőrkapitányságra. Ismét adni mentünk, de kaptunk."
Fogarasi Anna, 4.b osztály