Süti sütő verseny a Juliannában
Reméljük, hagyományt teremtettek tanulóink!
Beszámoló süteménysütő versenyről
 
Gondolom már látták páran a versenyünket meghirdető plakátot. Ez az esemény először került megrendezésre iskolánkban, ugyan ez is egy véletlen folytán történt…
Informatika órán azt a feladatot kaptuk, hogy készítsünk egy akármilyen versenyre egy figyelemfelkeltő plakátot. A barátnőmnek és nekem annyira megtetszett a plakát, hogy elhatároztuk valóra váltjuk a Süti Sütő versenyt. Az ötlet mindenkinek tetszett, a tanárok részéről is pozitív visszajelzést kaptunk.
Végre eljött a nagy nap, mikor a versenyzők behozták alkotásaikat. Tíz résztvevő csodálatos süteményét kóstolhattuk meg. Külön említeném, hogy várakozásaink ellenére szinte egyforma volt az érdeklődés a fiúk és lányok részéről. Négy fiú és öt lány mérte össze tudását. A sütemények nagyon változatosak voltak, volt, melynek a díszítése került előtérbe, volt, mely a harmonikus ízével emelkedett ki a sorból, de volt olyan is, melynek nagyszerűsége az egyszerűségében rejlett.
Mindenki csodálatosan teljesített, zsűri társaimmal (barátnőm és szervezőtársam Kis-Szölgyémi Sára, Szarka Krisztina néni) szinte alig tudtunk dönteni a sok finomabbnál finomabb nyalánkság közül.  Végül, hosszas tanakodás után megszületett a végső sorrend:
 
Helyezés Név Sütemény
I. Devich Noémi (6.b)
Botos Dávid (5.b)
II. Simon Ágnes, Nagy Fanni (5.b)
Herkely Tamás (6.b)
III. Gazdag Bence (6.a)
Urbán Dávid Zsolt (5.b)
Különdíj Tiszai Csenge (5.b)
 
További elismerésben részesült:
Vincze András (5.b)
Szathmári Réka (6.b)

Néhány pillanatkép a zsűrizésről és az eredményhirdetésről:

 
A verseny jól sikerült, remélem jövőre is megrendezésre kerül és az iskolai adventi készülődés hagyományává válik.
Köszönök szépen minden segítséget, támogatást!
Hálás vagyok, hogy egy ötletet ilyen könnyen meg tudtunk valósítani.
ÁLDÁS, BÉKESSÉG!
Győry Emma 6. B