A tudomány napja
Együtt ünnepeltünk a 3.-8. osztályosainkkal!
A magyar tudomány ünnepéről a Magyar Tudományos Akadémia már 1997 óta megemlékezik, hivatalosan azonban 2003 óta ünnepeljük országosan minden év november 3-án. Iskolánk 8 éve, egyre nagyobb sikerrel,  hívja fel a figyelmet e nap jelentőségére. Évről évre érdekesebb előadásokkal, bemutatókkal, kísérletekkel, tudományos fórumokkal tesszük színessé ezt a napot.
Idén az őszi szünet után, november 8-án ünnepeltük közösen a Tudomány napját diákjainkkal és a Természettudományos Munkaközösséggel. Vezérgondolatunk Az emberi test és a tudományok volt.
Mi, felnőttek izgatottan hallgattuk a nagyon ügyes, jól felkészült diákelőadókat, s együtt örültünk a nagyon hálás, csillogó szemű érdeklődőkkel! Célunk volt testközelbe hozni a természettudományokat a kisebbek számára is, azok számára, akik még nem tanulnak fizikát, kémiát, földrajzot, biológiát. Reméljük, sikerült kedvet csinálnunk! Jövőre újra találkozunk!!!!
Természettudományos-munkaközösség
 
Diákok a Tudomány Napjáról
Az idén is megrendezett Tudomány Napja hetedikesként nekem sokkal több izgalmat rejtett magában, mint tavaly.
Ebben az évben fizikát, kémiát, biológiát kezdtünk tanulni. Hamar megszerettem ezeket a tárgyakat, ami miatt még inkább vártam a Tudomány Napját.
Színes programok vártak minket, változatos témákkal: Bori néni az emberi test, Éva néni "rovarnézőt" csinált a tornateremben, Csilla néni egy "köves-pultot" hozott létre és még sok más program volt. 
Nekem azt tetszett ebben a napban, hogy sokféle tudomány került terítékre. Kicsit csalódtam pár előadás kapcsán, melyeket máshogy képzeltem el. Aminek nagyon örültem, hogy jobban tudtam részt venni a programokban, mert megértettem miről volt szó (a tavalyi években nem egészen tudtam elképzelni, miről szólhat a fizika, de év eleje tudom, hogy sok érdekes dologról) habár Timi néni előadásában először hallottam az aranymetszésről:).
Jól éreztem magam ezen a novemberi napon, és minden alattam lévő osztályokba járó diáknak üzenem, hogy ha hetedikesek, nyolcadikosok lesznek akkor lesz igazi élmény ez a nap!
Fehér Enikő 7.a
 
 
 
Szerdán nem csak az volt a különleges, hogy rövidített órák voltak, hanem az is, hogy iskolánkban a Tudomány napját ünnepeltük. Minden szünetben volt valami érdekesség a tudománnyal kapcsolatban, ahol tanárok és diákok is tartottak előadást. A 6.a  osztályosoktól hallhattunk az emberi testről - a csontokról és a legfőbb szerveinkről. Később tanárainktól tudtunk meg sok érdekességet az ízleléstől a tudományos kísérletekig szinte mindenről, ami tudománnyal kapcsolatos. Mindenki nevében köszönöm a tanároknak: Bori néninek, Éva néninek, Bence bácsinak és Tamás bácsinak, a diákoknak: Petrának, Lillának, Donátnak és Benedeknek is ezt a fantasztikus, érdekes és izgalmas napot.
Lupp Adrienn 6.a 
 
 
Nagyon tetszettek a szünetben megtartott előadások, legérdekesebbnek azt a bemutatót találtam, amikor Bence tanár úr egy lufis modellen mutatta be a légzésünket.
A 10:30 kor kezdődő előadásról sajnos elkéstünk, de Éva néni játékos eladása nagyon tetszett, mert nagyon érdekesen mutatta be számunkra, az izmaink működését. Nagyon tetszett, ahogyan a szív munkáját megnéztük a pulzusszámunk megszámolásával…
Nagyon tetszett, hogy rövidített órák voltak aznap, de én úgy éreztem, hogy a hosszabb szünetek nagyon gyorsan elrepültek.
Én nagyon várom a következő ilyen alkalmat, biztosan sok érdekes dolgot tudhatunk meg akkor is!
Csató Kata Mandula 5.b