Információk leendő első osztályosoknak
2022.08.26 9.00
A 2022-23-as tanév első évfolyamára felvételt nyert gyermekek számára augusztus 26-án, pénteken megrendezzük a hagyományos "iskolakóstolgatót".
A Julianna Református Általános Iskola felvételt hirdet a 2022/2023-as tanévre leendő első osztályosok számára.

Tanévnyitó istentisztelet augusztus 28-án, vasárnap 14 órakor lesz. További részletekről az iskolakóstolgató alkalmon a tanítók tájékoztatják a Szülőket, valamint a szülői levelező csoportban is kapnak értesítést.

Augusztus 26-án, pénteken "iskola-kóstolgatóra" várjuk a leendő első osztályos tanulókat. Programjuk 9-12 óráig tart. Szüleiknek ezalatt lehetőségük lesz a megrendelt egyenruhák átvételére.

A május 19-i, első szülői értekezletre már az iskolai domainben létrehozott hivatalos szülői csoport e-mail címén kaptak meghívást a felvett gyermekek szülei.

Április 21-én és 22-én az államilag előírt napokon beiratkoztak a jövendő első osztályosok.

Folyamatosan hívtuk be a jelentkezési szándékot a felvételi adatlap kitöltésével megerősítő családokat beszélgetésre.
Minden, korábban jelentkező április 1-je előtt értesítés kapott a felvételi döntés eredményéről.

Az első alkalom tervezett időpontja január 26. szerda volt.
Betegség miatt ezt a programot le kellett mondanunk.
Nagy örömünkre, Istennek legyen hála, február 9-én, 23-án és március 9-én jelenlétiben találkozhattunk egymással az online tájékoztatók után.
A sok jelentkező családot és gyermekeiket így személyesen is megismerhettük.
Igazi ovi-suli foglalkozásaink lehettek, mert immár lehetővé tette a vírushelyzet.
A szülőknek tájékoztatót tartottunk, ők kérdéseket tehettek fel és Somogyi Krisztina intézményi lelkipásztorunk beszélt 95 éves intézményünk lelkiségéről is.
A gyermekek ezalatt a 2 jövendő első osztály tanítóival voltak és valóban iskolásnak érezhették magukat. Maja néni és Bea néni szeretettel készültek az érkezésükre.
Volt mozgás, ének, rajzolás, játék és a modern oktatáshoz nélkülözhetetlen digitális tábláinkkal is megismerkedhettek.

Tervünk volt olyan alkalmakat is szervezni, ahol a leendő kisiskolások megismerkedhetnek az új környezettel és a tanító nénikkel.
Hálásak vagyunk a megtartott 3 alkalomért.
A foglalkozások ideje alatt a szülők számára előadások hangoztak el az iskola dísztermében, lehetőséget biztosítottunk fórum beszélgetésre.
Ezeket az alkalmakat a meghirdetett napokon délután tartottuk.

Intézményünk decemberben és januárban 1-1 alkalommal online tájékoztatót tartott az érdeklődő szülők számára. Nyitottak vagyunk arra, hogy előre egyeztett időpontban a későbbiekben is találkozzunk azokkal, akik erre igényt tartanak.

Szeretettel várunk minden családot.