Földpörgető Természettudományos Vetélkedő
Remek hangulatban zajlott a Döntő!
A pénteki,  április 20-i döntővel véget ért az idei természettudományos csapatversenyünk, a Földpörgető, melynek idei témája a Sport és a Tudomány volt, azon belül is négy sportág került górcső alá: a sakk, a kerékpározás, a futás és az úszás. Az egyéni többfordulós verseny csapatversennyé alakult át a döntő napjára. A 17 legeredményesebb versenyző 4 fős csapatokban mérhette össze tudását az izgalmas, nagyon jó hangulatú versenyen. Immáron hagyománnyá vált, hogy a csapatokat elballagott, Juliannás diákokkal egészítjük ki, hogy támogassák, bíztassák a versenyzőket. Idén, első ízben a biatorbágyi református általános iskola diákjai is indultak a versenyen, s közülük 4 tanuló, szép teljesítményének köszönhetően, meghívást kapott a Döntőbe.

Háromtagú zsűri figyelte és értékelte a versenyzőket, akik szintén nagyon jól szórakoztak az izgalmas játékok alatt.
A zsűri tagjai:
  • Édes Gábor, a Fasori Egyházközség ifjúsági lelkésze,
  • Széplaki Györgyné, Anikó néni, a természettudományos munkaközösség mentora, vezetőtanár,
  • Varga-Tóth Zsuzsanna, szülő, matematika tanár. 
Az idei döntő a sakk témakörében zajlott. A versenyző csapatok sakkfigurának öltözve vonultak be a nagyérdemű közönség elé. Hihetetlen kreativitásuk már ekkor lenyűgözte a szurkolókat és a zsűrit! A feladatok megoldása és az elért pontszámok folyamatosan fenntartották a verseny izgalmas, jó hangulatát. Természetesen idén sem hiányzott a zsíros kenyér, s a lila hagyma, mely elmaradhatatlan kellékévé vált a juliannás diák-tanár eseményeknek. A verseny meglepetés vendége Fábián Márk volt, Európa egyik legjobb egykerekűse, aki extrém bemutatójával szórakoztatta a közönséget, míg a versenyzők legjobb tudásuk szerint oldották a feladataikat. Nagyon szoros verseny volt az idei, gyorsan elrepült a másfél óra, ügyesen küzdöttek versenyzőink. A döntő végén értékes jutalmakat osztottunk ki, senki sem távozott üres kézzel: minden versenyző belépőjegyet kapott a Cyberjump trambulin parkba, s a legeredményesebb csapat minden tagja egy fából készült sakk készlettel lett gazdagabb.
A versenyen készült fotókat itt tekinthetik meg.

A négy résztvevő csapat:

Bástya: Herkely Tamás, Lévai Márk, Hatfaludy Dániel, Káldy Ferenc
Futó: Maloschik Emma, Sípos Bence, Leveles-Bartha Zsuzsanna, Kercsó Sára
Huszár: Dékány Boróka, Csengeri Gyöngy, Pócsik Tünde, Mihály Levente
Királynő: Katona Scarlett, Lupp Adrienn, Maloschik Aranka, Bartha Zsófia

Közülük a döntőben a Huszár csapat volt legeredményesebb. 

Gratulálunk minden résztvevőnek a szép és eredményes munkához! Találkozzunk jövőre újra! Mi már nagyon várjuk!
a szervezők  nevében,
Szabó Éva
Vélemények a versenyről:

"Részt vettünk a földpörgető háziversenyen, aminek négy fordulója volt.Mindegyik fordulóban kaptunk egy feladatlapot, amiben izgalmas, gondolkodtató feladatokat kellett megoldanunk. Hozzáillő képekkel, vicces ábrákkal illusztrálták a feladatokat.
Részt vehettünk egy csodás jutalom kiránduláson is. Aztán következett a döntő,ahol a legjobb 16 versenyző, csapatokban versenyezett. Interaktív, játékos feladatokat oldottunk meg.
A nyertes csapat tagjai fejenként egy sakk készletet kaptak, illetve a döntőben részt vett diákok, tanárok egy szabadnapot tölthetnek el a Trambulin Parkban(Cyberjump).
Nagyon élveztük a versenyt és ajánljuk mindenkinek."
Maloschik Emma, Katona Scarlett, Dékány Boróka 8. osztályos tanulók