Szeretethíd 2018
Beszámoló a közös szolgálatról.
Nagy élmény és hatalmas csoda volt számunkra idén is, hogy tanulóinkkal s szüleikkel együtt szolgálhattunk a Kárpát-medencei református önkéntes napokon, itt a VII. kerületben.  Öröm és hála van a szívünkben, hogy idén közel 50-en választották a közös munkát a szombati pihenés helyett. Még soha nem voltunk ilyen sokan együtt !  Köszönjük mindenki odaszánását!
Rövid áhítat és közös éneklés után napsütésben, jókedvvel indultunk úti célunk felé: a Peterdy utcai idősek otthonába.
 A színes pólós, kerti szerszámokkal felfegyverkezett csapattal (ezek voltunk miJ) sikerült több járókelő arcára mosolyt csalnunk már kora reggel! Jó reklámot csináltunk idén is, nem csak szívünkben vittük az üzenetet, hanem pólóinkon is: szeretetben szolgálni mások felé!!!!
Aztán egyszer csak megérkeztünk az otthonba, ahol nagy szeretettel fogadtak bennünket, hisz két éve már jártunk náluk.  Munka most is volt bőven, mindenki találhatott magának testhezálló feladatot: volt, aki kertet rendezett, volt, aki az udvartakarításból vette ki részét, páran a kerti padokat tették rendbe, s öltöztették új ruhába.  Némelyek csak leültek egy-egy idősebb lakó mellé, s beszélgetést kezdeményeztek velük.  Minden tevékenységünket nagy hálásan fogadták, mi meg annak, örültünk, hogy hasznukra lehetünk.
Közös énekléssel zártuk szolgálatunkat, mely feltöltődést, hitünkben való megerősödést jelentett mindannyiunk számára. Az otthon lakói közül többen csak távolról hallgatták éneklésünket, voltak, akik csak szótlanul álltak, s csodálták a gyerekek könnyed mozgását, üdeségét: magát a fiatalságot.
Reméljük, nem csak kezeink munkáján volt áldás aznap, bízunk benne, hogy túl tudtunk mutatni az emberi szereteten. Tudtunk bizonyságot tenni arról a hatalmas Istenről, Aki ura az embernek, a természetnek, a múló időnek…

Mi már készülünk a következő Szeretethídra!
Csatlakozz hozzánk Te is, jövőre találkozzunk!
 
Sz. Éva