Aktuális tudnivalók a koronavírus járvány miatt elrendelt rendkívüli időszakban
A legfrissebb hírekről itt tájékozódhatnak.
2020.06.06
Kedves Szülők!

Ahogy 'Szülői levelünkben' jeleztük, hagyományos tanévzáró ünnepséget nem tartunk.

A  bizonyítványok kiosztására évfolyamonként meghatározott időpontban kerül sor:
              június 16-án, kedden
 08:30 - 1. osztályosok
 09:30 - 2. osztályosok
 10:30 - 3. osztályosok
 11:30 - 4. osztályosok
 13:00 - 5. osztályosok
 14:00 - 6. osztályosok
 15:00 - 7. osztályosok

Kérjük, a gyerekek szép ruhában jöjjenek, nem kell egyenruha, hozzanak maszkot ők és a szülők is. A bizonyítványosztásra legfeljebb egy szülő kísérheti el gyermekét. Több gyermek esetén mindkét szülő eljöhet.
A tanterembe csak a gyerekek mehetnek fel, a szülők addig az udvaron várakozzanak, intézhetik egyéb titkársági, pénztári ügyeiket. Saját termükben az osztályfőnökök a lehetőségek szerint méltóképpen zárják a tanévet diákjaik számára.

A ballagási ünnepséget június 17-én szerdán 15 órától tartjuk meg a templomban. Az ünnepségre csak a nevelőtestület tagjait, a nyolcadikos ballagókat és szüleiket valamint a búcsúztatón közreműködő hetedikes tanulókat várjuk, ünnepi egyenruhában. 
A nyolcadikosok bizonyítványát a ballagási ünnepséget követően adjuk át.


A jelenleg érvényben lévő szabály szerint a maszk használata ezeken az eseményeken kötelező. Figyelemmel kísérjük az utasításokat és amennyiben ez enyhülni fog, jelezni fogjuk.

„Az év juliannás diákja” verseny eredményét a tanév végi Juliskolában jelentetjük meg, valamint az osztályfőnökök kihirdetik a bizonyítványosztáskor. Az iskolaújságot a gyerekek a bizonyítványosztáskor kapják meg.

Örömmel adjuk hírül, hogy megérkeztek a megrendelt osztályképek. Így lehetőség van már 8-án, 9-én és 10-én is átvenni azokat a Titkárságon - amikor osztályonként bejönnek a tanulók. Kérjük, hogy a képek árát pontosan kiszámolva, lezárt borítékban küldjék gyermekükkel, hogy a lehető legkevesebb személyes érintkezés szabályát be tudjuk tartani. A képek névre szólóan lesznek előkészítve, a tanulónak csak el kell vennie a sajátját. Köszönjük ebben is fegyelmezett, szerető együttműködésüket. Természetesen az eredetileg meghirdetett időpontban, a bizonyítványosztáskor is lehetőséget biztosítunk a képek átvételére.

A bizonyítványt csak személyesen (tanuló, szülő) lehet átvenni. Kérjük, hogy a későbbiekben közzétett ügyeleti napokon jöjjön be a titkárságra, aki mulaszthatatlan akadályoztatás miatt az évzárón nem tud megjelenni.

"Amit pedig szóltok vagy tesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala." Kolossé 3,17

Áldás, békesség
az iskola Vezetősége


2020.05.28
Kedves Szülők!
Június 2-án, kedden elindul ügyeleti életünk.
Akik igényelték az ügyeletet, velük közvetlenül is tartjuk a kapcsolatot az igénylési felületen megadott vagy a diginaplóban nyilvántartott elektronikus címen.
Az ügyeleti időszakra ebédbefizetést vagy utalással, vagy közvetlenül az iskola OTP Banknál vezetett számlájára történő készpénz befizetéssel tudják majd rendezni. Az iskola pénztárában befizetésre nincs lehetőség. Az iskola bankszámlaszáma: 11707024-20303790
A befizetendő összegről számlát állítunk ki, melyet gazdasági ügyintézőnk e-mailben juttat el minden szülőhöz június hónap folyamán, legkésőbb június végéig. A fizetendő összegből levonásra kerül majd a márciusban már befizetett, visszatérítendő összeg.
A későbbiekben, a még hátralevő időszakra új ügyeleti igénylést leadni továbbra is elektronikusan lehet ITT – legkésőbb 3 nappal  a kért időpont előtt. A hétfői ügyelet igénylését előző hét csütörtökön este 20 óráig kérjük jelezni.
Korábbi igénylést módosítani a  címre írt üzenettel lehet.
A lemondást a szokásos lemondási renddel, azaz előző nap (!) reggel 9 óráig kérjük. Lemondás esetén a később érkezett jelzést az étkezés térítési díjából nem tudjuk levonni. Hétfői lemondást pénteken reggel 9-ig kérjük jelezni. Kérjük, hogy ilyen módosítást NE a fenti linken jelezzenek!
Amennyiben csak aznap reggel derül ki, hogy a tanuló nem jön az ügyeletbe, kérjük ezt is jelezzék a kolllégiumi titkár címére írt üzenettel, hogy a pedagógusok tudjanak a távollétről és ne várják a tanulót.

Szabályok az ügyeletben 2020. június 2 – 26-ig
*  Csak egészséges gyermeket fogadunk az ügyeletben.
*  Mindenki maszkban léphet be az iskola területére.
*  Minden reggel 8 órakor a pedagógusok az udvaron várják a tanulókat, majd csoportonként felmennek a kijelölt termekbe. (Eső esetén a portánál.)
*  Szülők nem kísérhetik fel a gyermeket az emeletre. A később érkező gyerekeket a portaszolgálat eligazítja, hogy melyik terembe kell menniük.
*  Hazamenetelkor a portás hangosbemondóval hívja le a gyermeket.
*  A bejáratnál kézfertőtlenítőt kell használni.
*  A lépcsőnél elhelyeztünk fertőtlenítő lábtörlőt! Kérjük, befele jövet használják!
*  A tanteremben a pedagógus figyel a gyakori kézmosásra, fertőtlenítésre.
*  Kérjük, hogy a gyermekek saját kulacsot hozzanak.
*  Kérjük, hogy a gyermekek hozzanak magukkal tízórait, uzsonnát, szalvétát.
*  Egy teremben legfeljebb 12 tanuló tartózkodhat.
*  Kérjük, hogy a tanulók hozzák magukkal matematika, magyar, angol tankönyveiket, füzeteiket, tolltartójukat. Kisebb gyermekek játékot is hozhatnak magukkal.
*  A tanulók a tanteremben, az udvaron töltik el az időt.
*  Ebédelés: az ebédlőben, 3-an egy asztalnál (saját kulacs).
*  A maszk viselését napközben a pedagógus szabályozza a távolságtartást figyelembe véve.


2020.05.22
Iskolánkban az azt igénylők számára ügyeletet biztosítunk 06.02-06.26 közötti időszakban, 8-16 óra között. Kérjük, hogy az igényeket ezen a linken elérhető online kérdőíven keresztül juttassák el nekünk legkésőbb május 25-e (hétfő) éjfélig. 
Kérjük, hogy gyermekeik az ügyeletbe hozzanak maszkot magukkal. A bejáratnál kézfertőtlenítő szert biztosítunk, valamint a tantermekben biztosítjuk a távolságtartást.  Az iskola épületébe alapos takarítás és fertőtlenítés után várjuk vissza tanulóinkat.

A digitális munkarend a tanév végéig folytatódik.
Esetleges kérdéseikkel kérjük, kollégiumi titkárunkhoz forduljanak.


2020.04.01
A szokásos időben, a szokásostól kicsit eltérő tartalommal kiküldtük a Szülői levelet.

2020.03.27
Kedves Szülők!
Március 30-tól az iskola épülete zárva lesz. 
Vezetői ügyeletet szerdánként tartunk  8-16 óra között.
Kollégiumi tikárunk munkanapokon 8-16 óra között elérhető a 0630-6180965 telefonszámon.
Üzenetet kérjük, továbbra is a szollossy.emoke[kukac]fasor[pont]hu e-mail címre küldjenek. 

2020.03.19
Kedves Szülők!
A felső tagozaton a Google Classroom-ban folytatjuk a közös munkát. https://classroom.google.com/
Az alsó tagozatosok nagy része később csatlakozik. 
A tananyagot továbbra is a Drive-on osztják meg a pedagógusok, ugyanakkor a GC-ban a pedagógus számára a tanulók haladásának nyomonkövetése hatékonyabbá válik.
Ehhez kérjük, hogy minden gyermeknek legyen egy Google regisztrációja. Az osztályfőnökök az általuk választot platformon elküldik Önöknek a kurzusokhoz a kódokat. Ezen kódok megadásával tudnak a gyerekek a tanárok által létrehozott kurzusokhoz, azaz tantárgyakhoz csatlakozni saját e-mail címükkel. Fontos, hogy ennek elnevezése alapján a tanuló egyértelműen azonosítható legyen, mivel az értékelés ezen keresztül valósul majd meg. 

2020.03.19
Tisztelt Szülők!
Március 16-tól az iskolabezárás idejére iskolánkban szünetel az étkezés!
A márciusra befizetett összegekből visszajáró díjat a következő ebédbefizetés alkalmával, de legkésőbb a tanév végéig fogjuk jóváírni, illetve visszatéríteni!
Akinek márciusra még tartozása van, kérjük, lehetőség szerint fizesse be az eredeti összeget a számla alapján!
Megértésüket köszönjük!
Áldás, békesség!
BP-FRK Julianna Általános Iskola, Gazdasági Iroda

2020.03.16
Kedves Szülők!
Mai értekezletünkön az alábbi döntéseket hoztuk.
Órarend szerint haladunk szerdától. A tananyagot egy mindenki számára elérhető Google Drive mappába töltjük fel osztályokról, tantárgyakról elnevezett almappákba. A pedagógusok reggel 8 óráig közzéteszik az aznapi tananyagot. Az első ilyen nap a szerdai lesz.
A tananyag elérhetőségét a szülői listákon tesszük közzé.  
A pedagógusok e-mail címeit ugyanezen a felületen közzétesszük hamarosan.
A megbízható működés érdekében szeretettel javasoljuk, hogy google  (...@gmail.com) postafiók-on keresztül kapcsolódjanak a megadott linkhez.
Minden pedagógus legalább 8-12 óra között online elérhető lesz e-mail, Messenger, Viber, stb... a pedagógus által választott platformon.
Arra kérjük a szülőket, hogy gyermekeiket ösztönözzék a délelőtti tanulásra, lehetőleg az iskolai órarendet követve, áhítattal kezdve a napot. Áhítatokat is közzéteszünk a megfelelő mappában. A szigorú napirend a gyerekek hasznos időtöltését támogatja.
A szülők támogatására, aktivitására igen nagy szükség van ebben a nehéz időszakban. A pedagógusok igyekeznek Önök számára napi szinten segítséget adni.
A számonkérés, értékelés módjaival kapcsolatban később adunk tájékoztatást. Mindez évfolyamtól és tantárgytól függően változhat.
Vannak olyan családok, akik digitális eszköz terén, esetenként étkezésben segítségre szorulnak. Őket személyesen felkeressük és megkülönböztetett módon igyekszünk támogatást adni számukra.
Aki a mai napon nem vitte haza a felszerelését, legkésőbb holnap 16 óráig tegye azt meg.
Az iskolában indokolt esetben biztosítunk gyermek felügyeletet, ugyanakkor kérjük a szülőket, hogy ezen igényüket csak valóban indokolt esetben jelezzék.
Az iskola hétköznap 8-16 óra között nyitva tart. A központi telefonszámon (06 1 321 0626) elérhető a porta és a titkárság. A julianna[kukac]fasor.hu e-mail cím átmenetileg nem működik. Helyette szollossy.emoke[kukac]fasor.hu e-mail címen valamint a 06 30 618 0965 telefonszámon vagyunk elérhetőek.
Honlapunk látogatható, de márcuis 9. óta technikai okok miatt nem frissíthető.
Digitális naplónk változatlanul működik.

2020.03.13
Kedves Szülők!
Hétfőtől az iskolai tanítás szünetel, minden tanuló otthon tanul. A pedagógusok oktatói munkájukat a tananyagról adott megfelelő tájékoztatással, digitális eszközök segítségével elvégzik.
A nevelőtestület hétfőn délelőtt tanácskozik és meghatározza, hogy korosztályonként milyen formában és módszerekkel segíti a tanulók otthoni tanulását, kialakítja a napi szintű digitális kapcsolattartás lehetőségét.
A szülők, a nagyobb tanulók hétfőn nap közben 7 és este 8 óra között jöjjenek be az iskolába és vigyék haza a gyerekek iskolában hagyott felszereléseit.
Az iskolaépület hétfőn a fent megjelölt időben nyitva lesz, a további napok nyitvatartását később határozzuk meg.
A március 22-ére tervezett családos istentiszteletet elhalasztjuk.
Minden családnak kívánunk nyugodt, békés hétvégét.
Áldás, békesség!