Iskolabüfé

2020. szeptemberétől büfé - egyelőre bizonytalan ideig - nem működik iskolánkban. Kérjük, hogy gondoskodjanak gyermekük reggelijéről, tízóraijáról.


Egy kis visszaemlékezés
Iskolánkban 2014. januárjától 2020. márciusig működött az iskolabüfé Bea néniék szerető gondoskodásával:
a porta mellett, egy csendes kis teremben várta az odalátogatókat
minden tanítási napon 7.00-től 17.00 óráig. 
Az alsó tagozatos gyerekek csak szülőkkel együtt a felső tagozatos diákok csak szünetekben, a jelző csengőig vásárolhattak a büfében. 
Az iskolabüfé üzemeltetői, Czifráné Szegedi Beáta és Czifra Gábor, akik juliannás szülőkként is jelen voltak iskolánk életében, nagy gondot fordítottak a büfé árukészletének kialakítására, hogy mind a gyermekek, mind a felnőttek megtalálják az igényeiknek megfelelő ételeket, italokat. 
Mindennap friss péksüteménnyel, tejtermékekkel, zöldség-gyümölcsfélékkel várták a büfé vendégeit. Kínálataik között megtalálhatók voltak különféle saláták (görögsaláta, cézársaláta), hot- dog, virsli, többféle hideg és melegszendvics.
Italkínálatuk terén is nagy hangsúlyt fektettek az egészséges táplálkozásra. Különböző, gyümölcsből készült friss turmixokkal, rostos és szűrt gyümölcslevekkel, szénsavas és szénsavmentes italokkal, forró csokival, változatos ízesítésű teákkal tudtak szolgálni.
Mindemellett édes és sós ropogtatnivalókat, aszalt gyümölcsöket, kekszeket, csokikat, diabetikus finomságokat, cukormentes és gluténmentes ételeket is találtunk a kínálatukban.
 
A 2014–15-ös tanévtől tízórai- és uzsonnarendelés leadására is volt lehetőség a büfében havi, heti vagy napi rendelés formájában.
A menüsor összeállításánál fontos szerepet kapott az egészséges és változatos étrend. Az aktuális menüt a földszinten, a nagy hirdetőtáblán tudtuk nyomon követni.

Tízórai: Az étkeztetés az első két szünetben zajlik. 
Tartalma: valamely meleg ital (kakaó, tej, tea) vagy hideg ital (gyümölcslevek) és szendvics feltéttel (sonka, felvágott, tarja).
Uzsonna: A megrendelt uzsonnát 13.30 és 15.00 óra között kapják meg a gyerekek.
Tartalma: tejtermék (különböző ízesítésű joghurt) kiflivel, péksütemény/kenyér valamely feltéttel (édes/sós).
 
Szeretettel köszönjük az eddigi szolgálatot!