Cimbora tábor 2017
Az idei Cimbora táborról készült beszámolót itt olvashatják.
Mi, a CIMBORÁK  immár 23. nyáron indultunk útnak együtt Magyarország számtalan szép helye után most a Dél-Dunántúlra a zselici-dombság egy gyönyörű erdejébe. Sasrétre vitt az utunk, hogy egy izgalmas, vidám, közös táborozásban újra együtt lehessünk egymással és új cimboráinkkal. Idei témánk a MACKÓ volt.
 
         Odafelé fürödtünk egy nagyot a Balatonban. Megérkezvén a táborhelyünkre mint a folyóvízben a mackó fogja a lazacokat, tábornyitó játékunkban mackóként vízben állva repülő lazacokat kaptunk el sok nevetés közepette.
            Reggelente a Reformáció 500. évfordulója kapcsán az 5 reformátori tételmondatról szóltak a reggeli áhítataink. Sokat énekeltünk, fontos aranymondásokat tanultunk meg és imádságaink után kis feladatokat is megoldottunk a tábori füzetünkben. Saját tábori indulónk, és Micimackó éneke mellett a „Solus Christus” kezdetű reformációi kánonunkat énekeltük a legtöbbször nagy lelkesedéssel.
            Minden nap volt egy játékos, mackós feladat a csapatokban alkotó Cimboráknak, amiért brummokat (tábori mackós pénzt) kaptak. A Brummolda (tábori vásárunk) minden este megnyitott, ahol sokféle portékát vásárolhattak a gyerekek a brummjaikért. Készítettek tábori mackós brummgyűjtő szütyőt, varrtak saját kismackót, írtak mackós verset Somogy megyei népdalra, amit közösen el is énekeltek. Erdei akadálypályán is végigmentek és különös verses térkép alapján sok kincset megtaláltak. Azokból is mackót készítettek közösen. A közeli erdőben vaddisznókat és szarvasokat lestünk. Ibafán pipamúzeumban jártunk, Somogyszentlászlón nagy királyunk tetteire emlékeztünk, Szigetvár felé Zrínyi és Szulejmán óriási szobrait néztük meg és Szigetváron egy nagyot fürödtünk.
            Mackós népmesék előadására készültek egész héten csapataink, amit a táborunk végén elő is adtak. Minden délután titkos mackós sportágakban mérhették össze tudásukat a cimborák nagy-nagy szurkolások közepette.  Komoly orvosi előadásokat hallgathattunk meg arról, hogy miben hasonlítunk és különbözünk mackók és emberek. Minden reggel a  Telemackó  híradóját is kapcsoltuk, hogy meghallgassuk a legfrissebb mackós híreket; sőt néha rendkívüli híreket is élőben kapcsolva fontos, új, zenés információkat tudtunk meg. Egyik este még  mackólábnyomokat is találtunk a ház körül!
            Sok-sok vidám élménnyel tértünk haza Katica néni esküvőjére templomunkba, ahol énekeltünk is. Jövőre is várjuk Cimboráinkat!
 
Soli Deo Gloria! – Egyedül Istené a dicsőség!