Szeptembertől újra elindultak a cserkész foglalkozások.
A járvány kitörése után sem állt meg az élet a 270. Hajnal cserkészcsapatban – Beszámoló a 270. Hajnal cserkészcsapat nyári táboráról
A járvány kitörése után sem állt meg az élet a 270. Hajnal cserkészcsapatban. Annak ellenére, hogy igazi őrsgyűlést nem tartottunk, próbáltunk minél hasznosabb tartalmakat közzétenni Facebook csoportunkban.
 
Hetente érkeztek a „Hogyan csomózzunk?” témájú videók, s hangos könyvet is készítettünk Berg Judit: Rumini című alkotásából.  A karantén időszak miatt, sajnos, a tavaszi portya is elmaradt.
 
Őrsvezetőképzés 
Az idei vezetőképzést három csapattagunk is elkezdte. Az elő-hétvégék közül, sajnos, csak az első lett személyesen megtartva, a többire online került sor. A tábor augusztus elejére esett, ekkor szerezték meg a jelöltek a gyakorlati tudás számottevő részét. Még hátra van egy utóhétvége, de ha minden jól alakul, akkor Kovács Botond és Szecsei Anna hivatalosan is vezetőkké válnak. Gurzó Józsefnek betegség miatt ki kellett hagynia a tábort, de jövőre ő is folytathatja a képzést, csapatunk következő vezetőjelöltjeivel.
Az idei év szintén sikeres volt Diószegi Keve számára is, aki a vezetőképzőben vállalt szolgálatot. Csapatunkhoz csatlakozott Gácsi Dorothea „Dodó”, aki mint első cserkészanyuka népesíti csapatunkat, s táborban fogadalmat is tett velünk.  
 
Tábor
Nyáron Anyácsapusztára látogattunk, hogy megtartsuk első önálló táborunkat, amelyen közel 30 - an vettünk részt. Erre főleg a vírushelyzet miatt volt szükség, mert az előző évekhez hasonló sok csapatos, azaz sok résztvevővel zajló tábort nem tartottunk helyénvalónak. Az idősebb korosztályba tartozó cserkészeink néhány nappal előbb leutaztak, hogy előkészítsék a terepet a később érkező gyerekeknek, akikkel tizenegy napot töltöttünk együtt. Az elő táborban építettünk padokat, sátrat állítottunk, latrinát ástunk és egyéb cserkésztáborhoz nélkülözhetetlen dolgokat készítettünk. Majd miután a kicsik csatlakoztak, rengeteget játszottunk, többek között számháborúztunk, métáztunk és erdei sakkoztunk. Minden táborozó kivette a részét a főzésből, vízhordásból, fagyűjtésből, illetve az őrségből is. Vasárnap Istentiszteleten jártunk Tökön, ahova a Fasor üdvözletét is közvetítettük.
 
Szeptembertől folytatódik a cserkész munka, az idei őrsgyűlések időpontjai:

1.-4. osztály: Schidlik Léna, Kovács Boti és Gurzó József vezetésével.
időpont: péntekenként 16:00 - 17:30
         gyülekező: Julianna portájánál
5.-6. osztályos lányok: Szecsei Anna vezetésével.
időpont: hétfőnként 16:00 - 17:30
         gyülekező: Julianna portájánál
5.-6. osztályos fiúk: Diószegi Keve vezetésével.
időpont: csütörtök 15:30 - 17:00
         gyülekező: Julianna portájánál
9.-10. osztályos lányok: Kun Kármen vezetésével.
 
Idén is szeretettel várunk minden gyermeket foglalkozásainkra. Kérdéseivel nyugodtan forduljon csapatparancsnokunkhoz, Németh Kristófhoz (nemkristof@gmail.com).

Áldás Békesség!