Cikkek, interjúk, ajánlók

Művészi kivitelezésű munkáit ma is megcsodálhatjuk szerte a városban, így a fasori és az angyalföldi református templomban, a Ferenciek terén és még sok más templomban is....(pestbuda.hu)
A járvány kitörése után sem állt meg az élet a 270. Hajnal cserkészcsapatban – Beszámoló a 270. Hajnal cserkészcsapat nyári táboráról
Az egyházon belüli szolidaritásról, a Szentírás tekintélyéről, az elnéptelendő református közösségekről és a misszió új útjairól is szó esett a baranyai egyházmegye püspökjelölti fórumán vasárnap este.
Négygyermekes édesapa, jogász, az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. Dr. Fürjes Zoltán szerint Istennek jó humora van, és nagyon messziről fordította őt vissza. (Reformatus.hu)
„Aki tudna jót cselekedni, de nem teszi, bűne az annak” – idézi Jakab apostolt Végh Tamás. A nyugalmazott lelkipásztor önként vállalta a karantént feleségével fóti otthonukban. 
Egy-egy improvizációja egész munkásságát összegzi, amelyben a kántori szolgálat és az orgonaművészet sosem válik el egymástól. Interjú Pálúr Jánossal a Parókia.hu oldalán (2019. október 07., Somogyi Csaba).
A Csipkebokor óvoda felújított épületéért rendezett hálaadó istentiszteletről készült beszámoló a Református.hu oldalán (Feke György – 2019. szeptember 15.)
Helyzetkép a fasori cserkészéletről Diószegi Keve Vince őrsvezetőtől a Parókia.hu oldalán (Barna Bálint – 2019. szeptember 13.)
Peterdiné Molnár Judit lelkipásztor köszöntője pünkösd alkalmából
A Julianna iskolában rendezett Béres Ferenc református zsoltáréneklő verseny résztvevői közös énekléssel készültek a Parlament épülete előtt – a Református.hu beszámolója (2019. április 6. – Kocsis Julianna)
Az Eltökélt szívű nők sorozat háziasszonyaival beszélgetett a református portál (Parókia.hu, Füle Tamás – 2019. március 8.)
Megnyílt Martinecz Márk kiállítása. (Evangélikus.hu, 2019. március 5. – Győri András Timótheus)
Somogyiné Ficsor Krisztina lelkipásztor kulturális ajánlója
Interjú Pálúr János orgonaművész-kántorral az évforduló alkalmából a Rádió Orient műsorán (Adorján András, 2019. február 2.)
Körkép a gyülekezeti gondnokokról Devich Márton fasori főgondnok megszólalásával a Parókia.hu oldalán (Jakus Ágnes – 2019. január 14.)
Mélyreható elemzés fasori orgonánkról a Mindenki Akadémiája című tévéműsorban (Zidarics Zoltán, 2019. január 2.)
Képes összefoglaló a harmadik budapesti református ifjúsági konferenciáról a Fasorban a Harangszó lapjairól.
Berzsák Bulcsú 17 éves diák olyan tartásjavító táskát tervezett és valósított meg, melyet a 27. ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny zsűrije kiemelt dicséretben részesített. A díjazási szempontok közül a szociális érzékenység egyértelműen megjelenik a pályamunkában, a tehetséges diákot már most megkeresték a termék szabadalmaztatásával kapcsolatban. (Református.hu, 2018. június 15. – Farkas Zsuzsanna, Demeter Anna)
Interjú Széplaki Györggyel, gyülekezetünk szolgáló tagjával első regényének megjelenése kapcsán (Parókia, 2018. április 17. – Cseke Hajnalka)
Képes összefoglaló a második fasori ifjúsági konferenciáról (Parókia, 2018. február 6. – Cseke Hajnalka)
Építő bizonyságtételek a televízióban gyülekezetünkből a reformáció 500. évfordulója kapcsán
Beszámoló a Benczúr kerti játszótéri evangelizációról
Ökumenikus pünkösdi együttlét a Reformáció parkban (evangelikus.hu, 2017. június 6. – Galambos Ádám)
Híradás a reformáció 500. évfordulója alkalmából szervezett wittenbergi kerékpártúráról
Élménybeszámoló a wittenbergi előtúráról
Felfrissült templomunk a Szeretethíd nyomán.
Beszélgetés Somogyi Péter elnök-lelkésszel dunamelléki főjegyzői jelölése kapcsán (Parókia, 2017. április 6. – Fekete Zsuzsa)
Örömmel láttuk vendégül zilahi Testvéreinket
Amit szem nem látott
Beszélgetés Draskóczy Lídia zenepedagógus testvérünkkel (Parókia, 2016. szeptember 21. – Jakus Ágnes)
Interjú Simon Mártával, a szeptemberi közös bibliaóra vendégével (Parókia, 2017. január 3. – Fekete Zsuzsa)
Képes összefoglaló az első fasori ifjúsági konferenciáról hanganyaggal (Parókia, 2016. december 13. – Fekete Zsuzsa)
Somogyiné Ficsor Krisztina írása az Igen Élet online magazinban (2015. november 1.)
Tévéfelvétel készült vasárnapi istentiszteletünkről
Képes összeállítás a parokia.hu hasábjain
A Jellemábécé című könyvről közölt beszélgetést a Parókia portál a szerzővel, Somogyi Krisztina lelkipásztorral
Mint a hős kezében a nyilak, olyanok a serdülő ifjak
Húsvétvasárnaptól évzáróig. Képtárral
Beszámoló a 2015. szeptemberi női csendesnapról
Zilahon jártunk és holland testvéreink meglátogattak minket – Isten országa határtalan.
A Budapest-Fasori Református Egyházközség először csatlakozott a Szeretethíd mozgalomhoz
Idén is többen vállalkoztak gyülekezetünkből a vidám szolgálatra kerületünk felé.
Híradás a Szeretethíd mozgalomban való részvételünkről és Csipkebokor-óvodásaink templomi ballagásáról az Erzsébetváros című önkormányzati havilap hasábjain
„Jöjj, mondjunk hálaszót!” címmel elkészült tehetséges diákjaink idei hangfelvétele.
Ünnepi megemlékezés a 160 éves budapesti református teológián (Parókia, 2016. június 27. – Jakus Ágnes)
Nyikos András lelkipásztor beiktatásán jártunk
2016. márciusi eseményeink és nevelési sorozatunk összefoglalója. Három cikk az Erzsébetváros című önkormányzati havilap hasábjain
A fasori orgona újjáépítése korszakhatár a hazai zenei életben. (reformatus.hu, 2016. március 9.)
Devich Gergely csellista: „Minden zeneszerző az Istentől kapott tudásával és tehetségével dolgozik, akár tud róla, akár nem." (Parókia, 2014. július 1. - Jakus Ágnes)
Eddigi ötvenhárom éves pályájára tekint vissza Gránitz Miklós fotóművész Valóban valónál voltam... című kiállítása a Pesti Vigadóban.
Sorra nyeri a rangos hazai és külföldi zenei versenyeket egy kiemelkedő tehetségű fiatal magyar muzsikus, Hetei-Bakó Teodóra fuvolaművész, gyülekeztünk tagja.
Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének ünnepi beszéde a centenáriumi istentiszteleten – 2013. június 1-jén – a fasori református templom felépítésének 100. évfordulója alkalmából.
Története során csak egyetlen vasárnap, az orosz front átvonulásakor nem volt istentisztelet a fasori református templomban. (Parókia, 2011. július 25. – Fekete Zsuzsa)
A Fasor csodálatos története az egyház történetének örömmel és fájdalmakkal teli miniatűrje. (Parókia, 2013. május 30. – Fekete Zsuzsa)
Beiktatták Pataki András Dávid lelkipásztort (Parókia, 2014. november 1. - Cseke Hajnalka)
A legszenvedélyesebb lelkészként emlegetik a református egyházban. Valóban nem szokványos jelenség: vidám, lendületes, beszédes és előfordul, hogy a focit is „felviszi” a szószékre.  - Portré Végh Tamás nyugalmazott lelkipásztorról. (Parókia, 2014. szeptember 18. - Fekete Zsuzsa)
Megemlékezés Szabó Imre esperesről, a fasori templom első lelkészéről (reformatus.hu, 2015. január 28. – Millisits Máté)