Isteni pénzügyek


Compass – Isteni pénzügyek bibliatanulmányozó sorozat
„Ha tehát a hamis mammonon nem voltatok hűek, ki bízza rátok az igazit?” (Lukács 16,11)
 
Pénzügyeinkről való gondolkozásunk sokszor éles ellentétben van azzal, amit a Biblia tanít erről.
Ez elsőre nem is tűnik nyilvánvalónak, mert Isten a láthatatlanságot választotta, számunkra a láthatatlan, természetfeletti világban van jelen.
Isten a Biblia lapjain megdöbbentően sokszor tanít a pénzen, a tulajdonon és a vagyonon keresztül. Nem összeegyeztethetetlen dolgokról van szó, amikor a hitéletről és a pénzügyekről együtt beszélünk. A pénzügyi problémák leküzdése elsősorban a lélekben dől el, és az anyagi gondokat nem lehet pénzzel megoldani. Nem az számít, sokat vagy keveset kaptunk, hanem az, hogy hűségesek vagyunk-e vele, vagy sem.
Istennek van mondanivalója a hitelről, a jövedelemszerzésről, a megtakarításról, a költekezésről, az adakozásról, az őszinteségről, a tanácskérésről és a gyermekeink pénzügyi neveléséről.
 

 
A bibliatanulmányozó sorozat kilenc héten át, heti két órában tart.
A tavaszi és őszi sorozatokra azok jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy ebben az időtartamban rendszeresen ott lesznek az alkalmakon, hogy együtt haladjunk a csoportban. Egy csoport maximális létszáma 12 fő.
A téma feldolgozást és a közös haladásunkat egy könyv (Howard Dayton: Számít a pénzed) és egy ehhez tartozó munkafüzet segíti. Ezek a fasori iratterjesztésben megvásárolhatók.
 
A következő sorozatra jelentkezés: compassfasor@gmail.com címen 2022. augusztus 31-ig​.
2022 őszi sorozat szeptember 27-én indul és kilenc héten át, keddenként 18:00-tól 20:00-ig lesz online térben.
Bánhidai Csilla és Fancsalszki Róbert
Fontos:
A tanfolyami helyeken elsőbbséget élveznek a fasori gyülekezet tagjai. A szabad férőhelyeket tudjuk felajánlani máshonnan érkező jelentkezőknek.
 
A Compass – Isteni pénzügyek bibliatanulmányozó sorozat része a tanítványozásnak. A gyülekezet vezetésével egyeztetve és mindvégig a fasori misszió keretein belül kezeljük és alkalmazzuk.
 
A Compass – Isteni pénzügyek és a KEVE Társaság nem ad semmilyen befektetési vagy pénzügyi tanácsot. Senki nincsen felhatalmazva arra, hogy a Compass-ra, vagy a KEVE Társaságra hivatkozva bármilyen befektetési terméket, vagy pénzügyi szolgáltatást értékesítsen.