Isteni pénzügyek


Compass – Isteni pénzügyek bibliatanulmányozó sorozat
„Ha tehát a hamis mammonon nem voltatok hűek, ki bízza rátok az igazit?” (Lukács 16,11)
 
Pénzügyeinkről való gondolkozásunk sokszor éles ellentétben van azzal, amit a Biblia tanít erről. Ez elsőre nem is tűnik nyilvánvalónak, mert Isten a láthatatlanságot választotta, számunkra a láthatatlan, természetfeletti világban van jelen.

Biblia lapjain keresztül Isten megdöbbentően sokszor tanít a pénzen, a tulajdonon és a vagyonon keresztül. Nem összeegyeztethetetlen dolgokról van szó, amikor a hitéletről és a pénzügyekről együtt beszélünk. A pénzügyi problémák leküzdése elsősorban lélekben dől el, és az anyagi gondokat nem lehet pénzzel megoldani. Nem az számít, sokat vagy keveset kaptunk, hanem az, hogy hűségesek vagyunk-e vele, vagy sem.

Van egy jó hírünk: az élő Isten nem hagy magadra ebben sem! Istennek van mondanivalója a hitelről, a jövedelemszerzésről, a megtakarításról, a költekezésről, az adakozásról, az őszinteségről, a tanácskérésről és a gyermekeink pénzügyi neveléséről. Erről az évente induló Compass – Isteni pénzügyek bibliatanulmányozó sorozatban közösen tudunk gondolkodni, együtt tanulmányozzuk Isten igéjét a minket nagyon érzékenyen érintő témákról.
 

 
A bibliatanulmányozó sorozat kilenc héten át, heti két órában tart.
Keddenként 17:30-tól 19:30-ig az online térben.
Szeptember utolsó hetében kezdünk és Adventig véget ér.
A jelentkezéseket minden év augusztus 31-ig várjuk compassfasor@gmail.com címen.

Azok jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy ebben az időtartamban rendszeresen ott lesznek az alkalmakon, hogy együtt haladjunk a csoportban. Egy csoport maximális létszáma 12 fő.

A téma feldolgozást és a közös haladásunkat egy könyv (Howard Dayton: Számít a pénzed) és egy ehhez tartozó munkafüzet segíti. 
 
Bánhidai Csilla és Fancsalszki Róbert

A Compass – Isteni pénzügyek bibliatanulmányozó sorozat része a tanítványozásnak, a fasori misszió keretein belül kezeljük és alkalmazzuk.
 
A Compass – Isteni pénzügyek és a KEVE Társaság nem ad semmilyen befektetési vagy pénzügyi tanácsot. Senki nincsen felhatalmazva arra, hogy a Compass-ra, vagy a KEVE Társaságra hivatkozva bármilyen befektetési terméket, vagy pénzügyi szolgáltatást értékesítsen.