Gyermek-istentiszteletek

2021. május 2-tól a gyermekistentiszteletek személyesen is látogathatók,
és ONLINE is nézhetőek. 


A koronavírus okozta járvány miatt 2020. tavaszán hónapokon keresztül nem mehettünk a templomba. Ez alatt az idő alatt nem voltak saját alkalmaink; a családok, gyermekek számára interneten könnyen elérhető bibliai videókat, megrendelhető áhítatos könyveket ajánlottunk.
Nyáron újra találkozhattunk gyülekezeti barátainkkal – kicsiny szolgálói csapat tanította a kicsiny létszámú, összevont iskolás korosztályt. A kisebbekkel sajnos nem volt lehetőségünk a találkozásra. Áttörést a nyári családos hét hozott, amelyen minden gyermek saját kortársaival együtt vehetett részt.
Szeptembertől 1 óvodás és 3 iskolás csoportban indult újra a gyülekezeti gyermek-istentiszteleti szolgálat. Nem voltunk sokan, de szolgálókat, résztvevőket egyaránt erősített az, hogy vasárnaponként újra együtt figyelhettünk Jézus szavára.
Egészen november elejéig...
Továbbra is szeretnénk a gyermekek számára is közvetíteni Istenünk üzenetét, ezért összefogtunk, „mert nem tehetjük, hogy ne mondjuk el azt, amit láttunk és hallottunk" /ApCsel 4,20/. Nem tűztünk ki elérhetetlenül nagy célt, de azt igen, hogy minden gyermek (óvodástól 6. osztályosokig) részt tudjon venni ebben a nehéz időszakban a vasárnapi istentiszteleten! Igazi csapatmunkával hétről hétre videó felvétel készül énekléssel, érdekesen szemléltetett Igei tanítással, a történethez kapcsolódó drive-n elérhető kreatív tartalommal. Hallgassátok meg Ti is! ITT
 
(2021. március előtti időszakban azoknak a gyermekeknek, akik családjukkal eljöttek a templomba, az ifiteremben biztosítottunk 1 összevont csoportban (ovistól 6. osztályosokig) közös gyermek-istentiszteletet, amelyen szintén a videó alkalmat néztük meg.)


A vasárnapi közösségi élet elképzelhetetlen lenne számunkra családjaink, gyermekeink nélkül. A különböző korosztályok számára a nekik megfelelő formában biztosítjuk a lelki táplálékot játékos, mégis élvezhető formában. A legkisebbekről testvéreink a gyermekmegőrzőben gondoskodnak. Csakúgy, mint a felnőttek esetében, a gyermekek, fiatalok számára is több hétközi alkalom kínálkozik, ahol életkoruknak megfelelően az Ige közelében, otthon érezhetik magukat. Ezen alkalmakra nyitott szívvel és kapukkal várjuk a családok ifjú képviselőit:

Hétközi hittancsoportok

Óvodáskortól minden iskolai évfolyamnak tartunk hittanórákat a 6. osztályig bezárólag. A területünkön lévő iskolákban is végzünk hittanoktatást.
 
Konfirmációi csoportok

7. osztályosoknak előkészítő, 8. osztályosoknak és középiskolásoknak konfirmációra felkészítő csoport.
 
Fiataljaink részére

Kisifi: középiskolás korosztály (14-19 évesek) pénteken 17-órától a Dobos Károly teremben.
Nagyifi: érettségizett korosztály (19-től kb. 25 évesekig) szerdán 18-órától a Dobos Károly teremben.

2015-től kezdve félévente egy hónapon keresztül kiemelten egy-egy korosztályra irányítjuk a figyelmet. 2016 áprilisa a gyermekek hónapja volt, híradás ITT. 2016 októbere pedig az ifjúságé.
Képes híradás a Fasori Harangszó gyülekezeti újság rejtvénymegfejtőinek jutalmazásáról.
Anyák napi köszöntő a templomban.