Császár Péter
pótpresbiter
1995-ben születtem Budapesten, egy templomba járó családban. A fasori gyülekezetben kereszteltek meg, Édesanyám ide hozott gyermek-istentiszteletekre, majd Juliannás diákként itt kezdődött meg az Istenkeresésem. A Kincskereső táborokban és a vasárnapi gyermek-istentiszteleteken barátokra és otthonra találtam.
A Lónyay Utcai Református Gimnáziumban töltött évek alatt egyre jobban foglalkoztatott, hogy megismerjem azt a mennyei Atyát, aki úgy szeretett engem, hogy az Ő egyszülött Fiát adta értem.Jn 3,16 2009-ben konfirmáltam és bekapcsolódtam a gyülekezeti életbe: az újonnan alakult ifis közösség részese lettem, beléptem a gyermek-istentiszteleti és a Kincskeresős szolgálatba. A 2010-es sátoraljaújhelyi közös gyülekezeti héten tettem le Isten kezébe az életemet. Ez, a Tamás bácsi bátorításával meghozott döntés erősített meg abban, hogy az Úr Jézus szolgálatába állva munkálkodjak az örömhír továbbadásáért.
Lelkészi szolgálatra kezdtem el készülni, azonban nem éreztem egyértelmű elhívást, így a történelmi és közéleti érdeklődésemre alapozva az Eötvös Loránd Tudományegyetem politikatudományi képzésére jelentkeztem. Az egyetemi évek alatt egyre többet segítettem az ifjúsági szolgálatban, ami erőt és inspirációt adott ahhoz, hogy az egyetemen is közösségformáló munkába kezdjek. 2016-ban diplomáztam, majd a közigazgatásban kezdtem el dolgozni. A munkakezdés mellett csatlakoztam az IKON szervezői csapatához, 2017-2018 között pedig az ifivezetői csapatban szolgáltam. Az egyetemen, valamint a munkahelyen szerzett tapasztalataimat szerettem volna a közösség szolgálatába állítani, így 2018-tól az IKON főszervezői csapatának a részese lettem. 2018-ban elvállaltam egy Bibliatanulmányozó kiscsoport vezetését, amely azóta is otthona az idősebb ifis korosztálynak. 2021-től a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki Egyházkerületében dolgozom püspöki titkárként, lehetőségeimhez mérten törekszem részt venni a fiatal felnőttek körének az alkalmain. Szolgálataimhoz és munkámhoz a konfirmációmkor kapott igéből merítek erőt: „A messzeségben is megjelent az Úr: Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen.” Jeremiás 31,3