Dr. Deli József
pótpresbiter 
1986-ban születettem Kiskunfélegyházán. A feleségemmel, Melindával még gimnazista korunkban ismerkedtünk meg, és 2013-ban házasodtunk össze. Két lánnyal áldott meg minket eddig az Úr; ők mindketten a Csipkebokor Óvodába járnak.
Nem hívő családba születettem, sosem jártunk templomba, ezért mindössze annyit tudtam a Bibliáról, Jézus tanításairól, ami az iskolai tananyag része volt. Istennel, Jézus Krisztussal és a református vallással feleségem által ismerkedtem meg, akit elkísértem a templomba. Ő arra kért, hogy nyitott füllel és szívvel üljek ott. Az első lépéseket ezért a feleségem iránti szeretetből tettem meg, de Isten Szent Lelke csodálatos munkát végzett bennem. Betöltötte a hiányt életemben, melynek létezéséről előtte nem is tudtam. Új célokat, támaszt, reményt adott. Immár felnőttként, jegyben járva, 2013-ban konfirmáltam az Újpest-Belsővárosi Református Gyülekezetben. A konfirmációs bizonyságtételemkor hittel vallottam: Jézus értem is meghalt.
A Fasori Gyülekezetbe a 7. kerületbe költözésünket követően, 2013-ban kezdtünk járni. Itt új otthonra, családra lettünk, rögtön befogadtak, amiért mindig is hálásak leszünk. Úgy vélem, hogy a fasoriaknak azóta is ez az egyik legnagyobb erősségük, a nyitott szívek, fülek, a befogadás.
Végzettségemet (jogász) és a jelenlegi munkám során szerzett tapasztalatokat 2017 óta a számvizsgálói szolgálat ellátása során is hasznosítani tudom. Ha Isten más feladatokra is elhív, legjobb tudásom szerint szeretném végezni azokat.