Draskóczi Ágnes
pótpresbiter
1969-ben születtem Miskolcon. Szüleim mindketten pedagógusok voltak. Az olvasás szeretete, az irodalom és a nyelvek iránti érdeklődés egész korán megmutatkozott nálam, középiskolában pedig azt is eldöntöttem, hogy tanár szeretnék lenni.
A Debreceni Egyetemen 1992-ben magyar nyelv és irodalom – orosz nyelv és irodalom szakon, az ELTÉ-n 1996-ban angol nyelvtanári szakon szereztem oklevelet. Kezdetben magyar nyelvet, irodalmat és angol nyelvet tanítottam. Sok-sok év kihagyás után - pár éve - az angol mellett orosz nyelvet is tanítok. Szakmámat gyönyörű hivatásnak tekintem, 30 éve űzöm.
Verseket írok, írásaim online és nyomtatott irodalmi lapokban publikálom.
Isten elhívására elég későn, már a két gyermekem születése után, felnőttfejjel válaszoltam, de mindig is meghatározó minta volt előttem református apai nagyszüleim hiteles, mély istenhiten alapuló élete.
A gyermekeim keresztelője után, 2007-ben vettem részt először fasori istentiszteleten. 2009-ben konfirmáltam. Akkor elemi erővel szólított meg az áldó igém, amit kaptam: „Örök szeretettel szerettelek, ezért vontalak magamhoz hűségesen.” (Jer.31,3) Ez az ige azóta is nagyon fontos számomra, mert az Úr hűséges, feltétel nélküli, megtartó szeretetéről beszél.
Korábban a Kulturális Örökség Napjain megnyíló templomunk bemutatásában végeztem szolgálatot, s a Fasori Harangszóban néhányszor verseimben is hirdethettem Őt.
Szeretném ezután rendszeresen szolgálni a gyülekezetet, s kérem az Urat, tegyen erre alkalmassá.