Juhász Gergely
pótpresbiter
1987-ben születtem Budapesten. Bár a családom nem járt templomba, de megkereszteltek engem, és gyerekként 1-2 évet jártam hittanra is. Bármiféle hittel 17-18 évesen kezdtem újra foglalkozni, amikor megfogalmaztam magamnak, hogy valamiféle emberfeletti hatalomnak léteznie kell. Ekkor döntöttem úgy, hogy megpróbálom megkeresni a kereszténység Istenét, amiről azóta tudom, hogy valójában Ő döntött így. Az ezt követő időszak egy lassú ismerkedésről szólt, ahol Isten mindig egy-egy apró lépéssel (például egy régi hívő ismerős felbukkanása, vagy a későbbi feleségem megismerése) közelebb vonzott magához, a megtérésem pedig 24-25 éves koromra tehető.
A fasorba feleségem, Zsófi révén kerültem 2016-ban, aki a Juliannába, valamint az ifibe járt korábban. Rövidesen becsatlakoztunk a páskörbe, valamint a fiatal felnőtt körbe is, utóbbiban később 3 évig vezetőként is szolgáltunk. 2020 őszén megszületett első gyermekünk, Levente, a kör vezetését ezután adtuk tovább. Jelenleg az iratterjesztésben szolgálok.
Magánéletemben villamosmérnökként végeztem, és jelenleg programozóként a Nokiánál dolgozom már 9 éve. Szeretek olvasni, szinte bármilyen labdajátékot játszani, és utazni, emellett pedig igyekszem az apaság minden percét kiélvezni.