Vitéz Bálint
pótpresbiter
1993-ban születtem Budapesten, egy ötgyermekes család legidősebb gyermekeként. Szüleim ekkor még nem jártak gyülekezetbe, azonban Istennek hála, 1997-ben megszólította őket az Úr a Fasorban. Akkor kezdtem el ebbe a gyülekezetbe járni, még óvodás koromban. A vasárnapi gyermek-istentiszteletek, nyári táborok aktív résztvevője voltam, és 2008-ban konfirmáltam. Ettől kezdve az újonnan megalakuló ifibe jártam rendszeresen. Ebben a közösségben mély barátságokat kaptam az Úrtól, melyek mind a mai napig kitartanak. Feleségemmel, Csizmadia Máriával 2020-ban házasodtunk össze itt, a templomban.
Isten Igéje már egészen kicsi korom óta szerves része az életemnek, mely hatására gyermekként átadtam Neki az életemet. Ifisként megerősítettem ezt a kapcsolatot az Úrral. A hullámhegyek és -völgyek az életemben bár jelen voltak, de az Úr minden egyes alkalommal lenyúlt értem a mélybe, és odavont magához. Az alábbi igevers életem több pontján is sok erőt adott: „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz.” (2Kor 12,9)
A Lónyay gimnáziumban érettségiztem, az egyetemet 2016-ban végeztem el gazdasági területen, később egy felsőoktatási szakképesítést is szereztem gazdaságinformatika szakon. Jelenleg egy nagyvállalatnál tevékenykedem informatikai területen, ahol beszerzési folyamatok koordinálásában veszek részt.
Számomra mindig fontos volt, hogy aktív tagja legyek a gyülekezetnek. Több területen is szolgáltam (pl. gyermekek között; nyári táborokban gondnokként). Jelenleg az istentiszteletek hangosításában és az élő közvetítésében szolgálok.