Devich Márton
presbiter
Eredeti végzettségem gépészmérnök, de kulturális újságíró lett belőlem. Tíz évet a Magyar Nemzetnél, másik tízet a Heti Válasznál töltöttem vezető szerkesztőként. 2011-től a Magyar Távirati Iroda Kulturális Szerkesztőségét irányítottam, jelenleg a Bartók Rádió igazgatója vagyok. Ezen kívül zenei jegyzeteket írok. 1965-ben születtem. Feleségem Kovalszki Mária zongoraművész, 1990 óta vagyunk házasok. Három gyermekünk van, Réka már férjhez ment, Gergely a Zeneakadémiára jár, Noémi a Julianna után a Deák téri Evangélikus Gimnáziumban folytatja. Isten megajándékozott minket már egy unokával is, Mersével.
A hit magját református lelkész nagyapám ültette el a szívemben, a budahegyvidéki gyülekezetben konfirmáltam. Isten akkor szólított meg bennünket és hívott a Fasorba, amikor Réka lányunkat beírattuk a Juliannába. Tahiban, egy családos hétvégén tértünk meg feleségemmel együtt 2001-ben.
Tíz éven át szerkesztettem a Fasori Harangszót, 2004 óta vagyok presbiter, sokáig szolgáltam iskolánk, majd óvodánk támogatására intézményi gondnokként, feleségemmel részt vettünk a házaspáros misszióban, lassan másfél évtizede házi imakört is vezetünk. 2014 óta vagyok az egyházközség főgondnoka. Családunkban igyekszünk alázatban járva keresztyén szolgálói életet élni az Úr Jézus szeretetében és követésében, és meghatározó számunkra a fasori gyülekezet iránti elkötelezettség..


Devich Márton köszöntői az ünneplő gyülekezethez ITT olvashatók.
Körkép a gyülekezeti gondnokokról Devich Márton főgondnok megszólalásával a Parókia.hu oldalán.