Párápoló tanfolyam
Érdemes a házasságra készülést mielőbb elkezdeni, s annak gondozására már akkor figyelmet fordítani, amikor még nem alakul ki krízishelyzet.
Párápoló sorozatunk megalkotásánál nem csak a házaspárokra gondoltunk: jegyes- és az ismerkedés szakaszában lévő párokat is szeretettel látunk. Fontos, hogy a párkapcsolat előtt állók, illetve a házastársak egyaránt megismerjék mindazokat a lényeges alapelveket, melyek a társas kapcsolatainkra nézve irányadóak, meghatározóak, s melyek – sokszor a mindennapok során derül ki, hogy – félreértelmezettek vagy ismeretlenek.

Sorozatunk egy 10 alkalomra lebontott kérdéskör, éves programja ismétlődik.
Alkalmaink minden hónap első hétfőjén, 18 órakor kezdődnek a lelkészi hivatal legbelső szobájában.

A bibliai alapokra helyezett beszélgetésen azok is részt vehetnek, akik még korábban nem voltak, vagy a program indulásakor nem tudtak csatlakozni. Alkalmaink rendszerint meghitt légkörben, néhány pár részvételével zajlanak. S hogy a hallott szó ne csak elmélet maradjon, az egyes szakaszokkal kapcsolatban felmerülő gyakorlati kérdések megvitatására, személyes élmények, ötletek, látásmódok megosztására is lehetőség nyílik.

Amikor egy átlagos ember a szakmájára, a hivatására készül, évekig tanul, képzi magát előtte. Miért tennénk másképp, ha a házasságunkról, életünk egy meghatározó korszakáról van szó?

A sorozat alkalmainak időpontjai és részletes tematikája IDE KATTINTVA elérhető.