Zenés istentiszteletek
„Isten előtt teljes erővel, énekekkel, citerákkal, hegedűkkel, dobokkal, cimbalmokkal és kürtökkel.” (1Krón 13,8)
Gyülekezetünk sokszínű, igaz ez abban az értelemben is, hogy nagyon sokféle „világi” szakma képviselői gyűlnek össze egy közösséggé vasárnapról vasárnapra, alkalomról alkalomra.
Az elmúlt évek táborai és zenés alkalmai során ébredtünk rá, hogy milyen gazdag zenei közösség van jelen a fasori gyülekezetben. Közös bennünk, hogy gyermekkorunk óta tanuljuk és beszéljük a zene nyelvét, s ebben a külön nyelvezetben újra és újra jól megértjük egymást. Mindannyian játszunk hangszeren, vannak köztünk zenekari művészek, zenetanárok, szólisták, zeneszerzők. Nem mindnyájan űzzük ezt a hivatás szintjén, a zenei szolgálatban viszont nagyon fontos számunkra, hogy mindenki, aki szívesen játszik hangszeren, helyet találjon közösségünkben! Ez a szolgálat számunkra azt jelenti: az Urat magasztalhatjuk a Tőle kapott képességeinkkel, gazdagíthatjuk a gyülekezeti alkalmat tudásunkkal és odaszánásunkkal minden hónap 3. vasárnapján a 10 órakor kezdődő istentiszteleten. Ez nekünk öröm, közösség, hálaadás és szolgálat.

Közösségünk koordinátora, Ottmár Dávid a presbitérium felkérésére 2015 novembere óta szervezi a szolgálat munkáját. A zenés istentiszteleteket Barabás Árpád, Ottmár Dávid, Szabó Zsolt és Székely Gábor hangszeres letétkészítése előzi meg. Az alkalmakon változó felállásban együtt muzsikál Bruckner Szilvia, Hetei-Bakó Teodóra és Szemenyei Eszter (fuvola), Kiss Katalin (oboa), Ottmár Dávid (trombita), Draskóczy Eszter, Farkas Katalin és Ottmár Anna Magdolna (hegedű), Draskóczy Lídia (brácsa), Devich Gergely (cselló), Fervágner Csaba (nagybőgő), Kovalszki Mária, Szabó Ferenc János (zongora) és Pálúr János (orgona).

Szeretettel invitálunk mindenkit ezekre az alkalmakra, és hívogatjuk azokat, akik kedvet vagy elhívást éreznek arra, hogy zenei csapatunkhoz csatlakozzanak!
 
Ottmár Dávid és Anna