Lassacskán
Őszi portyán volt Gödöllőn a 270. Hajnal Cserkészcsapat
15-öd magunkkal indultunk el 2016. október 8-án immáron szokásos őszi portyánkra, a délutáni órákban pedig további 2 cserkészünk csatlakozott hozzánk. A cél ezúttal a gödöllői Teleki Pál Cserkészpark volt.
Az időjárás az esős-borús előrejelzések ellenére kedvező volt: verőfényes, napsütötte másfél napot kapott ajándékba kis csapatunk. A hűvös éjszakáért pedig kárpótolt a verőfényes, szinte nyárias hőséget sugárzó délután, amely kiváló alkalmat teremtett a felhőkben rejtőző alakok felfedezésére is. Jó volt kiszakadni egy kicsit a város rohanásából, egy lassúbb, kézzelfoghatóbb dimenzióba csöppenni erre a rövid időre, a száguldás helyett a túrázás, sétálás lassúbb, ámde emberibb, kapcsolatok teremtésére és megerősítésére is alkalmasabb helyváltoztatás formáját megélni, fát gyűjtögetni, a kész ételek helyett magunk készítette slambucot főzőcskézni, a digitális kommunikációból kilépve a tábortűz, a közösség hangulatát megélni, az esti játékokban együtt nevetni, feloldódni, rácsodálkozni egymás észjárására, logikájára.
Jó lenne ezeket minél gyakrabban megtenni: lassúbbra venni a ritmust, észrevenni és rácsodálkozni egymásra és az Isten alkotta természetre, a mellettünk lévőre figyelve egymás segítőtársává válni.

Becserkész

***

2016 őszétől folytatódik a cserkészmunka a 270. Hajnal Cserkészcsapat életében a Fasorban. A helyszín változatlanul az ifivel közös cserkészszoba a Csipkebokor óvoda templomunk mögötti épületének alagsori, ebédlői termében (Városligeti fasor 5–7.).
Az őrsgyűlések a 2016/17-es tanévben is heti rendszerességgel folynak.
A Jegesmedve őrs vezetője Kun Rebeka, ebbe az őrsbe kilenc 8–10 éves gyermek jár. A foglalkozások csütörtökönként 16.30 és 18 óra között vannak.
A Tigris őrsbe 4 felső tagozatos fiú jár, a gyűlések időpontja: csütörtökönként 16.30-tól 18 óra.
Felsős leányok foglalkozása Kun Kármen őrsvezetővel szerdánként 14.15-től 15.30-ig.

Kérdés, csatlakozási szándék esetén örömmel áll rendelkezésre Szilágyi-Kiss Hajnalka megbízott csapatparancsnok, szervező.


Csapatunk életébe betekintést nyehet korábbi programjainkból ITT.