Fasoriak szeretete
Örömmel láttuk vendégül zilahi Testvéreinket
Azzal kezdem, hogy az Úr immár visszavonhatatlanul megáldotta a két gyülekezet kapcsolatát, és ezért nagyon tele van a szívem hálával. Építi az Ő áldott országát a Szentlélek által, az Ige által és egymás által. Nagy élmény volt számomra látni azt, ahogyan megmozgatta az Úr a szíveinket mindkét gyülekezetben. Ebből erőt merítettem. Mint elszármazott zilahinak nagy öröm járta és járja át most is a szívem, hiszen az Úr bevont a testvérgyülekezeti kapcsolat építésébe, ezzel nagy örömet szerezve nekem és – most már tudom – mindkét gyülekezetnek. Itt szeretném hálám kifejezni mindazoknak, akik áldozatos szolgálatukkal segítettek a szervezésben, a találkozó zökkenőmentes lebonyolításában, és azon testvéreimnek is, akik befogadtak, elláttak zilahi testvéreket. Az Úr áldja meg őket!
Az Úr amit elkezd, annak értelme volt, van és lesz mindörökké, azt véghez is viszi. Gazdagon megáldotta a testvérgyülekezeti találkozónkat. Az Ige, amelyet szombati csendesnapunkon elénk hozott, mély nyomot hagyott a szívemben. Megtanított arra, hogyan kell Őt keresni, Őelőtte „csendben lenni”, elcsendesedésemben Őelé tenni örömöm, bánatom, hálámat kifejezni mindenért. Hiszem, hogy rajtam kívül még sokakban hagyott nyomot ez az Ige.
A Parlament, az ország házának látogatása is nagy ajándéka volt az Úrnak, hiszen zilahi testvéreink közül sokan még nem látták belülről. Ezután a Citadellánál tett látogatásunk alkalmával újból láthattuk az Ő hatalmát, dicsőségét, mert kisütött a nap, és nagyon szép panorámában volt részünk.
Vasárnap a szószékről halhattuk Bogdán Zsolt zilahi lelkipásztor által az Úr szavait, intelmét, hogy ne csak meghalgassuk Őt, hanem Rá hallgassunk és figyeljünk mindenkor. Ekképp éljünk és cselekedjünk!
Ezen a találkozón megtapasztaltam, megtapasztalhattuk az Ő nagy kegyelmét, szeretetét, melyben hordoz mindnyájunkat, és azt, mit is jelent Hozzá tartozni, Vele közösségben járni, élni.

Hála és dicsőség az Úr Jézus Krisztusnak! Ámen.
Tunyogi Károly

 
Devich Márton fasori főgondnok köszöntője a zilahi gyülekezethez.
Képek a találkozóról a galériában.
Zilahi testvéreink beszámolója az eseményről a gyülekezet hivatalos oldalán.
Bogdán Zsolt lelkipásztor igehirdetése ITT hallgatható meg.
Tudósítás a fasoriak zilahi látogatásáról.