„Igelánc” „A remény lánca” „A szeretet üzenete"
Lelki kézfogás a koronavírus ellen! „Igelánc” - Küldjetek igét egymásnak, keressétek egymást!
Miről szólna ez a kezdeményezés?
 
Egy-egy e-mail üzenetben küldenénk el egymásnak kedvelt igénket.  Miután megérkezett az üzenet valakihez,  lementené a maga számára,  majd hozzá írná a saját maga által kiválasztott igét, amit aztán tovább küldene a gyülekezetben valakinek, vagy azon túl is. Így jönne létre előbb-utóbb egy hosszú igelánc, hogy azokból erőt merítsünk.
Fontos: írjuk oda az ige „lakcímét”, vagyis honnan vettük az igét, majd idézzük azt, és végül írjuk alá a nevünket. Örülnénk, ha a név mellett megadnák (nem kötelező) a Testvérek a telefonszámukat és e-mail címüket. (Bár ez tovább küldve látható lesz).
Ily módon ezzel elérhetővé válunk egymás számára, kommunikálhatunk telefonon, vagy egy-egy üzenettel, de elcsendesedhetünk, és újra meg újra elolvashatjuk a kapott igéket. Ha sokan csatlakozunk, akkor azt is elérhetjük, hogy megerősödhetnek a gyülekezeten belüli régi kapcsolataink, és a liturgiában nem rég bevezetett kézfogás most így virtuálisan élhet tovább, mint „lelki kézfogás”, amelyre nagy szüksége van legtöbbünknek.
 
Segítsünk, és adjunk reményt egymásnak ezzel a „lelki kézfogással” is, mert hisszük, ez örömet jelent annak aki kapja, és annak is, aki küldi, de azt követően a megadott elérhetőségeken való kapcsolat felvétellel is.
 
Lelki kézfogás a koronavírus ellen! „Igelánc”- Küldjetek igét egymásnak, keressétek egymást!
Mit tegyünk ?
  1. Vegyük kezünkbe a Bibliát, és olvassuk azt!
  2. Keressük ki azt az igét, amelyet szeretettel osztanánk meg másokkal
  3. A kiválasztott igét írjuk be a nekünk küldött igegyűjteménybe, amelyet előzőleg a saját gépünkre elmentettünk 
  4. Küldjük  tovább ezt valamelyik kedves testvérünknek, akinek ismerjük az elérhetőségét. Aki úgy dönt, önkéntesen adja meg a neve mellett az telefonszámát, e-mail címét
  5. Nem baj, ha többször is visszakerül hozzánk ez az igelánc, ha ismét újabb igével bővítjük azt, ugyanis így mindig találhatunk abban eddig számunkra ismeretlen testvéreket, akiknek írhatunk, felhívhatjuk Őket.
Ne féljetek, Kedves Testvérek!
Imádkozzatok, fordítsátok arcotokat Isten felé, mert Ő sosem hagy  magára senkit,  a legnagyobb nehézségben is gondja van ránk, elsimítja a legnagyobb hullámokat is.
Bízzunk az Úrban, erősítsük mind a saját magunk, mind pedig mások hitét, küldjünk egy-egy igét egymásnak! Keressük egymást Isten nevében egy-egy telefonhívással, üzenettel,
forduljunk szeretettel egymáshoz! Isten dicsőségére, az Ő kegyelméből és áldásával  tegyük ezt együtt, egymásért!

Az egyik igelánc itt olvasható.