Hírlevél 2020.09.07.
Megjelent aktuális hírlevelünk, szeretettel küldik lelkészeink, olvassuk figyelemmel! 
Kedves Testvérünk! 
 
Nagyon sok szeretettel köszöntünk szeptember elején. Azért küldjük ezt a hírlevelet,  és azért tesszük ki a honlapra is, mert szeretnénk ez által is közel lenni minden gyülekezeti taghoz. Különösen is azért, mert sokakkal régen találkoztunk. Másrészt szeretnénk gyülekezeti híreket küldeni. 
 
Először a hála hangja kell megszólaljon.Hála Istennek, hogy megadatott a nyáron annyi gyülekezeti hetünk! Áldással a 200 fős családos-gyülekezeti hetünk, a konfirmandus, a cserkésztábor és az ifihét is. Három gyermek hetünk volt a nyáron. Kincskereső, angol-hittan, és kézműves tábor. Mindezt csodaként éltük meg, akik szolgáltunk benne. Hálát adunk a sok szolgálóért is, akik a hetek szervezésében, szolgálatában részt vettek. 
Hála, hogy több nagyobb szolgálatban is folyamatosan részt vesznek a testvérek! Többször is hírt adtunk templom takarításról. Többször egész szép csapat gyűlt össze, hogy az építési munkálatok alatt a takarításban segítsenek. Ezen kívül egy 86 éves gyülekezeti tagunkat ki akarta a vagyonkezelő lakoltatni. 12 gyülekezeti tag dolgozott 5 órán keresztül, hogy rendbe tegyék a lakását, és így nem került sor a kilakoltatásra. 
 
Hála azért is, hogy beindult az élet az iskolákban, óvodákban szeptemberben. Ez nem volt könnyű a járvány miatt sem. Új vezetőket köszönthettünk az iskolánk, és az óvodánk élén is. (Szűcsné Tihanyi Gyöngyi és Vitézné Horváth Erika személyében)  Most is sok-sok áldást kérünk a munkájukra!  
Hamarosan megjelenik a Harangszó. Ebben sok gazdag olvasmány lesz a karantén időszakról, és a nyárról is. Örömmel kézbe vehetjük, és elvihetjük másoknak is. 
 
FONTOS HÍREINK addig is: 
Sok szeretettel hívunk mindenkit az Istentiszteletekre vasárnap. 
(Járványügyi rendelkezés ITT és külön a honlap kezdő oldalán is olvasható!) 

Szeptember első vasárnapján elindultak a gyermekistentiszteletek is! Három csoportban az iskolások között és egy csoportban az ovisok között. A kivetítéses gyermekmegőrzőt még most szervezzük.  Olvassuk el ezzel kapcsolatban is a járványügyi rendelkezést a csatolmányban!
 A bibliaórákra hívunk kedden 10, szerdán 18, csütörtök 15 óra! Felnőtt fiatalok köre: pénteken 18 óra. Konfirmációs órák a megbeszélt időpontokban! Ezen kívül havi rendszerességgel Női kör, Páros kör I-II, Férfi kör, zenés áhítatok, közös bibliaóra. 
A heti hirdetések mindig felkerülnek a honlapra! Ott keressük! 
 
KIRÁNDULÁS A CSERKÉSZEKKEL
A gyülekezet cserkészei, a 270. Hajnal cserkész csapat, szeretettel invitál minden csapattagot, érdeklődőt, gyülekezeti tagot és szülőt szeptember 13-ai Istentisztelet utáni családos csapat kirándulásra. Az Istentisztelet után találkozzunk a templom előtt és közösen megyünk át Szépvölgyre egy közös kirándulásra. Nagyjából 1,5 órás túra,  melyre a résztvevők palacsintát hozzanak magukkal. Ezt a végállomáson közösen fogyasztjuk el, megosztva egymással.
A vírusos időben legjobb a szabadban lenni! Csatlakozzunk minél többen a cserkészekhez a kirándulásra! 

Szeptember 20-án vasárnap 10 órakor lesz gyülekezetünk egyik örömünnepe, (a Pünkösdkor elmaradt) konfirmáció. Imádkozzunk a most konfirmáló fiatalokért, és felnőttekért! 

Szeptember 20-án, vasárnap 18 órától kezdődik őszi Kereszt-kérdések sorozatunk. A 10 alkalmas tanfolyamra idén a gyülekezet tagjait hívjuk és várjuk. Részletes programmal hamarosan jelentkezünk.
Részvételi szándékokat kérjük, hogy jelezzék a testvérek személyesen a lelkészi hivatalban vagy a hivatal@fasor.hu email címen.

Nagy örömmel hívunk Benneteket kedd esténként 18:00-tól a Szabó Imre teremben újrainduló gyülekezeti kórus próbákra. Szeretettel várunk Titeket, ha szívetekből szeretnétek énekelni az Úrnak, azért hogy így is dícsérhessük Őt, és épülhessünk az Ő magasztalásában az éneklés által. A jelentkezéshez nem szükséges zenei előképzettséggel rendelkezni, azonban a jelentkezők rendszeres hetenkénti részvételére szeretnénk számítani a próbákon. Így készülnénk reménység szerint a jövőbeli alkalmakra, amikor majd közös énekszóval dícsérhetjük Istent.  
A kórus próbák alatt felkészülnénk a havi ének bemutatására, gyülekezeti alkalmakon való éneklésre. A kórus vezetője Kecskés D. Vértesy Júlia, akihez bármilyen kérdéssel, kéréssel tudunk majd fordulni a kóruspróbák alkalmával.
A koordinációs feladatokat Dóró Marianna fogja végezni, ezért kérjük a Testvéreket, hogy a jelentkezéskor is neki küldjék meg a kapcsolattartáshoz szükséges adatokat (név, telefonszám, email cím) a doro.marianna@gmail.com email címre.
Az első kóruspróba időpontja 2020.szeptember 22. 18:00.
 
Női csendesnapra készülünk szeptember utolsó szombatján 9.30- 15 óráig. Vagyis szeptember 26-án.
Témája: Selfmanagment -- "Építsd fel önmagad!" - hangzik mindenhonnan felénk! Mindenki más és más "tervrajzokat " készít, tesz elénk. Kire hallgassak, hogy boldog legyek? Lesz még áhítat és bizonyságtétel. A bizonyságtétel témája: Mindeddig úgy tűnik, hogy jó "lóra" tettem! // Jelenleg az biztos változás a nap programjában, hogy ebédet most nem adunk. Minden résztvevőt arra kérünk, hogy maga hozzon szendvics ebédet magának! 
 
Végül, aki egy kiadós, tartalmas olvasmányra vágyik, annak ajánljuk Ritter Ida könyvét: Értékmozaik  Az első fele élettörténet: Katolikus papból református lelkipásztor feleségének vallomása. A másik fele: Út a boldog élethez. Kapható a Hivatalban! 
 
A tanévkezdésre küldjük TAPOLYAI EMŐKE gondolatait. Nézzük, hallgassuk szeretettel!         
 
Áldás békesség! Istennek Dicsőség!

Korábbi hírleveleink itt:

2020.06.28
2020.06.05.