Hírlevél 2020.06.28.
Megjelent hírlevelünk, szeretettel küldik lelkészeink, olvassuk figyelemmel! 
Szeretett Fasori Testvérünk! 
 
Itt küldöm a nyári hírlevelet, melyből reméljük mindenki érzi, hogy milyen FONTOS a számunkra, és szeretnénk, ha a Fasor nyári eseményeit is mindenki a szívében hordozná! 
  • Július - augusztusban 10 órakor tartunk Istentiszteletet. 
  • A hónap utolsó vasárnapján pedig hármat 10, és 17 órakor és 15 órakor van a siketmissziós Istentisztelet.
Gyermekistentisztelet van egy csoportban minden vasárnap a gyülekezeti teremben. Nyáron két bibliaórát tartunk minden héten szerdán 18 órakor és csütörtökön 15 órakor.
Sok szeretettel ajánljuk a bibliaórákat is Mindenkinek! Azoknak is, akik eddig még nem jártak! Nagyon jó lelki, és közösségépítő program a nyárban is!!

Isten csodája folytán sok nyári hetünk lesz: 
  • Már volt konfirmandus hét
  • Lesz még cserkész-hét, 
  • kincskereső hét, 
  • angol-hittan napközis tábor, 
  • Balatonszárszón családos hét, 
  • ifjúsági hét. 
Csodaként éljük meg, hogy Isten késztet, és erőt ad a járvány után ezeknek a heteknek a megszervezésére! Az is hatalmas ajándék, hogy ad szolgálókat, segítőket, szervezőket, akik sokat dolgoznak ezekben Isten dicsőségére és idejüket, erejüket odaszánva! 
(A gyermek hetekre még lehet jelentkezni! Vajon küldjük gyülekezeti táborokba a gyermekeinket?)
Nyáron is folytatódik a templom felújítása! Mert miután adatott új iskolaépület, és felépült az új óvoda, most a templom felújításon a sor! Hamarosan befejeződik a jobb oldali üvegablakok felújítása, és utána a baloldali üvegablakokat fogják kivenni. Ez nagy kosszal, és porral jár! Szolgálati lehetőség! Lehet jelentkezni a hivatalban templomtakarításra augusztusban! Nagy szükség van szorgos kezekre, amikor az egész templomot betölti a por! 
Ezen kívül hamarosan a templom homlokzatának a felújítása kezdődik. A Zsolnay kerámiák rekonstrukciója. Sajnos nagyon vizesedik az a fal, és az a nagy veszély, hogy lepotyoghatnak.. Majd pedig az elektromos fővezeték csere történik meg, mert az is nagyon régi már. 
A kollégiumban a vezetői mandátumok a mostani tanév végén lejártak. A presbitérium pályázatot írt ki az igazgató személyére. Szűcsné Tihanyi Gyöngyit, aki a Mátyásföldi Református Gyülekezet tagja, és egy Zuglói Művészeti Általános Iskola miniszteri kitüntetést kapott igazgatója, bízta meg a presbitérium a következő tanévtől az igazgatói feladatra. Az óvoda vezetője továbbra is Zila Péterné. Áldást kérünk mindkét vezető, és minden kollégiumi dolgozó munkájára! Az új igazgatót a tanévnyitón ismerheti meg a gyülekezet. 

Végül, ha itt a nyár, akkor több időnk van olvasni! Három új könyvet is ajánlunk és  megvásárolhatjuk a Lelkészi Hivatalban! (Hivatali időben, vagy az Istentiszteletek előtt, és után.)
- Széplaki György gyülekezeti tagunk új könyvét: az Aranyos kalickát - Egy tanárnő viszontagságos élete a második világháború és utáni időkben. A szerző a gyülekezetben megvett könyvek bevételét a gyülekezet számára ajándékozza!  
- Végh Tamás konfirmációs kis könyvet jelentetett meg, melyben átismételhetjük a konfirmációs témákat!
- Egy lelkész feleség, Ritter Ida írja meg a családtörténetüket: Hogyan lett férje katolikus papból református lelkész, és ők pedig egy család. Az Értékmozaik című könyv második fele pedig arra tanít, hogyan tanulhatjuk meg, hogy életünk negatív eseményeiből értékes mozaikképet rakjunk össze, mely épít és gyönyörködtet. Ida is a könyv bevételének egy részét a gyülekezetnek ajánlja. 
 
IMÁDKOZZUNK! Ha nyáron sokan el is utaznak, vagy ritkábban látjuk is egymást, imádkozzunk a Fasorért, és a gyülekezetért! A nyári hetekért, a résztvevőkért és az ott szolgálókért!  A gyülekezeti alkalmakért.A járvány után az újraindulásért a gyülekezetben! A templom felújításáért, az építkezésért! Az egyéni és közösségi szolgálatunkért a gyülekezetben. A iskolai, óvodai családokért, és az ott dolgozókért. És mindenekelőtt hálaadással, dicsőítéssel Urunkért, aki megtartott, erőt adott, vezetett bennünket mindeddig! Övé a dicsőség mindig! 

Áldás békesség! Istennek Dicsőség!

Korábbi hírleveleink itt:
2020.06.05.