Járványügyi intézkedések templomunkban.
Minden gyülekezeti alkalmat szeretnénk megtartani a következő időszakban is. Ehhez azonban szükség van gyülekezeti tagjaink együttes segítségére. Négy fontos szabályra szeretnénk, ha figyelnénk: fertőtlenítés, távolságtartás, maszk, és ne jöjjünk betegen!
Járványügyi intézkedések
 
Minden gyülekezeti alkalmat szeretnénk megtartani a következő időszakban is. Ehhez azonban szükség van gyülekezeti tagjaink együttes segítségére. Négy fontos szabályra szeretnénk, ha figyelnénk: fertőtlenítés, távolságtartás, maszk, és ne jöjjünk betegen!  

TEMPLOM
Kézfertőtlenítőt vásárol a gyülekezetünk, amiket megtalálhatunk a kijáratoknál.
A templomban lezártunk már nyáron minden második padsort. Mindezt azért, hogy nagyobb legyen a távolság közöttünk. Kérjük is a testvéreket, hogy ne vegyék le a lekötött padsorokról a jelzést! Ha nem lenne hely a megszokott helyen a lekötés miatt, akkor keressenek máshol helyet, vagy a karzaton! Kérjük, hogy a padsorokban 4 embernél ne üljön több, hogy a távolságot itt is tartani tudjuk. Kivételt képez természetesen, ha családtagok ülnek egymás mellett.
Mióta Mennybemenetel ünnepén újra megnyílt a templom kérjük, hogy maszkban legyünk jelen az Istentiszteleteken. Kivételt jelentenek azok a lelkészek, akik beszélnek az Istentiszteleten. Kérjük, hogy a másik ember, és a magunk védelme érdekében viseljük a maszkot! (Egy statisztika szerint, ha mindkét ember visel maszkot, és egy méterre vannak egy mástól, akkor szinte nincs esély bármilyen  fertőzésre. Ez ahhoz képest változik, hogy kin van maszk, és milyen távol vannak.)  Kérjük, hogy beteg, influenzás, vagy járványos tünetet hordozó ne jöjjön a templomba!

BIBLIAÓRÁK
Minden héten fertőtlenítjük a különböző termeinket. Mivel nincsen 12 óra múlva újabb bibliaóra egy-egy teremben, ezért ez elegendő. Másrészt itt is biztosítjuk a kézfertőtlenítést. A székeket távolabb helyeztük a termekben.

GYERMEKISTENTISZTELETEK / GYERMEKMEGŐRZŐ
Nyáron egy csoportban volt gyermekistentiszteletünk.
Szeptembertől az iskolásoknak 3 csoportban indul, és az óvodásoknak összevont (kisovi, nagyovi) egy csoportban. Ezen kívül szeptemberben szeretnénk még kialakítani az egész kisgyermekes anyukáknak egy termet, ahol kivetítéssel nézik az Istentiszteletet.

ISKOLÁS GYIT
1-2 Szabó Imre terem, 3-4 ovi alagsori terem, 5-6 Dobos Károly terem
A termeket takarítjuk, fertőtlenítjük. 12 órával korábban nem használjuk. A bejáratnál kézfertőtlenítőt helyezünk el. Nagyon kérjük a családokat, hogy beteg, influenzás, vagy járványos tünetet hordozó ne jöjjön az alkalomra! Védjük ezzel is egymást! A gyermekeknek nem kell maszkot viselni a termekben, de ha a szülő, vagy a gyermek ezt szeretné, akkor nyugodtan viseljen maszkot! A székeket egymástól távolabb rakjuk. A gyermekeket 10.50 körül kivisszük az udvarra játszani. Számítsunk erre!

OVI – GYEREKMEGŐRZŐ 
Kisovi/nagyovi óvoda játszószoba.                      
Gyermekmegőrző a tervek szerint kivetítéssel lesz.   
Ugyanaz vonatkozik a fertőtlenítésre, a beteg gyerekre, maszkra, távolságra, mint az iskolásoknál. Ezen kívül kérünk minden családot, hogy hozzanak egy saját hátizsákban mindent, amire a kicsiknek szükségük lehet: enni- és innivalót. Most nem szeretnénk közös ennivalót osztani, minden gyermek csak a sajátját fogyasztja. Viszont nagyon sokat jelenthet egy kis nasi a gyermek számára az alkalmon.
Hálát adunk Istennek, hogy mindezek az intézkedések segítenek, hogy megőrizzük fontos kincsünket: A kapcsolatot. A kapcsolatot az Úrral, amiben növekedhetünk az Ő házában. A kapcsolatot egymással a gyülekezeten belül. Mert nem igaz, hogy egyedül is jól boldogulunk!

És tudjuk, hisszük, hogy „Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el.” (Ézs 43,2)                                                                          
„Amikor beszállt (Jézus Krisztus) a bárkába, a szél nyomban elült.” (Mt 14,32)