Gyülekezetünk alkalmai
Ide kattintva a gyülekezeti bibliaórákról, a február 14-én induló Kereszt-kérdések sorozatról, a felnőtt konfirmációs tanfolyamról és a tervbe vett nyári heteinkről találunk aktuális információkat. 
2021. március 8. és 26. között terjedő időszakban minden alkalom csak online jelenléttel lehetséges! 

1. Gyülekezeti bibliaóráink személyes jelenléttel és online
A kedd délelőtti és a szerda esti bibliaórát februártól személyes jelenléttel és online közvetítéssel tartjuk; a csütörtök délutáni bibliaórát személyes jelenléttel. Így gyülekezeti bibliaóráink a következőképpen érhetőek el:
 • Keddi bibliaóra kedden délelőtt 10-től személyesen a Szabó Imre teremben és online (skype segítségével: a https://join.skype.com/lkRqYZNcdVzE linken)
 • Szerdai bibliaóra szerdán este 6 órától személyesen a Szabó Imre teremben és online (Somogyi Péter lelkipásztor youtube-csatornáján)
 • Csütörtöki bibliaóra csütörtök délután 3 órától személyesen a Szabó Imre teremben. Mindenkit szeretettel várunk!

2. Kereszt-kérdések sorozat
 
Február 14-től - vasárnaponként délután 5 órától! (IDŐPONTVÁLTOZÁS!!!) A 10 vasárnap este tartó sorozat lehetőséget kínál azoknak, akik még nem ismerik Jézust, Aki a keresztyének legnagyobb öröme és legfőbb vigasztalása. A Biblia alapüzenetét  bemutató alkalmakon sok lehetőség van csoportos és személyes beszélgetésre, a résztvevők kérdéseinek közös átgondolására. Minden elkötelezettség nélkül csatlakozhatnak azok, akik szeretnék megérteni a Jézusba vetett hit alapvető vonásait. Az első együttlétet február 14-én délután 5 órától kezdjük a Szabó Imre teremben. A járványhelyzet miatt felmerülő kérdések tisztázása érdekében azt kérjük, hogy az érdeklődők telefonon vagy emailben (hivatal@fasor.hu) jelentkezzenek a lelkészi hivatalban!
A gyülekezetet arra kérjük, hogy imádkozzon a résztvevőkért és a szolgálókért, hogy Urunk fordítsa az Ő dicsőségére ezeket az alkalmakat! Köszönettel vesszük a vacsorákra tett felajánlást - akár egy-egy étkezés elkészítésére, akár a költségekhez hozzájárulásra indít Isten Lelke!

3. Online felnőtt konfirmációi tanfolyam február 3-tól - szerda esténként 7 órától

A felnőtt konfirmációi alkalmakra a Jézus Krisztusban, életünk Szabadítójában és Urában hívő felnőtt testvéreink két csoportját várjuk:
 • akik szeretnének megkeresztelkedni, konfirmálni, és már elvégezték a Kereszt-Kérdések sorozatot (vagy évek óta templomba járó gyülekezeti tagok)
 • akik már konfirmáltak, de szeretnék rendszerezetten újra végiggondolni a református keresztyén hit meghatározó tanításait
Az alkalmainkat ebben a félévben online, a zoom alkalmazás segítségével, szerda esténként 7 órától fogjuk tartani. A részvétel senkit sem kötelez konfirmációra (de a tanfolyam elvégzése annak a feltétele). Kérjük az érdeklődőket, a lelkészi hivatalban jelezzék bekapcsolódási szándékukat!

4. Tervbe vett nyári heteink

A nyári heteinkre reménységgel készülünk. A következő heteket szeretnénk idén is megtartani:
 • konfirmandus hét: 2021. június 28-július 2.
  • Azokat a 7-8 osztályos gyermekeket várjuk ebbe a táborba, akik év közben jártak a konfirmandus csoportba. Gyönyörű környezetben, a Mátrában lesz a tábor sok közösségépítő, hitmélyítő programmal! Hét vezetője: Somogyi Péter
 • Kincskereső gyermekhét: 2021. július 12-17.
  • Évtizedek óta örömmel látogatott hét. Sok lelki, és közösségi programmal, és áldással.  Az idei helyszín a Katalinpusztai diáktábor. A hét vezetője: Kéri Mózes 
 • cserkésztábor: 2021. július 15-24.
  • Cserkészeknek. Sok kaland, felfedezés, túra, élmény. 
   A hét szervezői: a cserkészvezetők, és Kiss Csaba
 • angol napközis gyermektábor: 2021. július 26-30.
  • Második alkalommal rendezzük meg ezt a napközis tábort. Helyszín a Julianna Iskola. Nagyon élvezték tavaly a gyermekek, mert angolul hallhatták a bibliai történeteket, amik egészen újak voltak így számukra! Angol tanulás, sok játék, és hitbeli erősödés.
   A hét szervezője: Márton Melinda, és Somogyiné
 • ifjúsági hét: 2021. augusztus 2-7.
  • 15-25 éves fiatalok számára. Sok lelki élmény, hitbeli mélyülés, közösségi programok. A hét szervezője: Édes Gábor
 • közös gyülekezeti hét (családoknak, felnőtteknek): 2021. augusztus 13-19. Balatonszárszó
  • Ezen a héten családosan, gyermekeinkkel együtt erősödhetünk hitünkben, családi életünkben. A téma mindig házasságunkat, családi életünket, hitünket erősítő. Délutánonként pedig lehetőség van sokféle közösségépítő programra. Mivel nincs Emmausi hét, ezért várjuk ide a nyugdíjas, egyedülálló testvéreket is! Mindenkit a gyülekezet nagy családjába!
Várjuk a régi és az új résztvevőket. 
Bővebb információ a hét felelőseitől bármikor kérhető!
Írjuk be már most a naptárokba, tervezzünk velük!