A Fasor virágai – konfirmációi köszöntő
2023.04.30.
„Olyan leszek Izráelnek, mint a harmat. Virágozni fog, mint a liliom, és gyökeret ver, mint a Libánon fái.” (Hós 14,6)
A Fasor virágai – konfirmációi köszöntő
 
„Olyan leszek Izráelnek, mint a harmat. Virágozni fog, mint a liliom, és gyökeret ver, mint a Libánon fái.” (Hós 14,6) – olvassuk Hóseás próféta szavait.
A fasori konfirmáció nekem mindig a gyülekezeti megújulás, a közösség lelki tavaszodása, a fasori virágzás ünnepe. Most igazán élvezhetjük a tavaszt, ahogy mondta valaki, az idén nem szerdára esett…, nem egynapos, átmenet nélküli, ahogy az elmúlt években. Valódi tavasz van, és éledezik a természet.
A Fasorban is nyílnak a virágok. A konfirmációra kinyílnak teljesen. Igen, kedves konfirmálók, fiatalok, Ti vagytok most a Fasor virágai. A Fasor liliomai. Amely kis teremtményről az Ige azt mondja nekünk, hogy olyan gyönyörűek önmagukban, Isten teremtett ajándékaként, hogy ember nem tudna semmi módon olyan szépen felöltözni. Ti is szépek vagytok: a fasori kertben virultok éppen. És virág-lelketeket úgy öltöztette fel Jézus a mai napra, hogy nincs annál csodálatosabb.
Kedves Konfirmandusok! Ti vagytok tehát a Fasor friss virágai, akik az Ige fényének, napsugarának a hatására, valamint a bibliai és lelkipásztori, szülői tanítások jótékony öntözésének a hatására kinyíltatok: megnyitottátok a szíveteket. Érezzük, ahogy virágoztok, látjuk rajtatok az áldást, észrevesszük rajtatok az apró lelki harmatcseppeket, gyönyörködünk bennetek, érett szépségetekben, és messzire illatozik a belőletek áradó szeretet, a fiatalságotok, üde hitetek, Istenhez és a Fasorhoz való hűségetek – de jó is érezni ezt a frissességet!
Milyen különbözőek vagytok, mint a mező virágai, mennyi szín jelenik meg Veletek a Fasorban is! 16 virág! És milyen öröm ez! Kinyílt a Mátyás virág, a Zsófi virág, a Sebi, Peti, Dávid meg Zsombor virág, és még sorolhatnám a neveket. Sokan vagytok, akik a szemünk láttára növekedtetek, megerősödtetek, meggyökereztetek, a hitetek bimbózni kezdett, és most eljött az idő, amikor kinyíltatok. Szüleitek és a gyülekezet boldogságára.
Kedves Testvérek! Adjunk hálát a tavaszért, a megújulásért, a friss virágokért, és imádságban hordozzuk, óvjuk és öntözzük ezt a csodálatos, színpompás fasori kertet, ahol még nagyon sok virágot lenne jó ültetni!
Isten áldjon Titeket, kedves Konfirmandusok! S Ő mindig velünk van! Vele minden a miénk! Vele örvendezhetünk! De jó, hogy itt vagytok, hogy együtt vagyunk! Isten áldja családjaitokat, és legyen áldás egész gyülekezetünkön!
2023. április 23., Devich Márton főgondnok