Hírlevél 2023.05.05.
Az építkezés befejező szakaszához érkeztünk, mely egyben új kihívás számunkra, mert új helyszínen lesznek az Istentiszteletek. Minden vasárnap 9 órakor kezdődik az Istentisztelet az evangélikus templomban. 
Minden kedves Fasori gyülekezeti Tagunk!

Az építkezés befejező szakaszához érkeztünk, mely egyben új kihívás számunkra, mert új helyszínen lesznek az Istentiszteletek.

Csak vasárnapokra költözünk át az evangélikus templomba. 
(A tervek szerint 2024 tavaszáig)

Álljuk ki ezt a próbát is! Kívánjuk szeretettel, hogy ez a kihívás még nagyobb összefogásra, állhatatosságra, és hűségre indítson bennünket! 
Erősítsük jelenlétünkkel közösségünket, és segítsünk másokat is ebben!

Fontos tudnivalók az új helyzettel kapcsolatban:

Minden vasárnap 9 órakor kezdődik az Istentisztelet az evangélikus templomban. 
Kicsit kell tovább menni a Városligeti fasoron. A mellékletben egy plakát is van erről.
Milyen jó, hogy hasonlíthatunk az asszonyokhoz, akik Feltámadás hajnalán korán reggel mentek Jézus sírjához!

Az Istentisztelet ideje rövidebb lesz, mint a mi templomunkban, mert hamarabb át kell adjuk a templomot az evangélikus gyülekezet számára.

Ezért a bejáratnál mindenki kézhez fogja kapni a hírdetéseket. Ezzel is tudjuk rövidíteni az időt. 3 dolgot vehetünk magunkhoz a bejáratnál:
az énekeskönyvet, a hírdetőlapot, és párnát, mert a padokon nincsenek.
Az énekeskönyvet, párnát hozzuk vissza a végén a bejárathoz!

Gyermekmegőrző / gyermekistentiszteletek a megszokott helyen a MI gyülekezeti termeinkben lesznek. A gyermekmegőrzőben kivetítve lesz az Istentisztelet, így az édesanyák ott nézhetik, miközben a gyerekek játszanak! Helyszíne: Szabó Imre terem! 

Ezért az Istentisztelet alatt lesz élő közvetítés is, de egyszerűbb formában megoldva, mint eddig. (mert az új helyen nincsenek meg az eddigi szinvonalhoz a feltételek.)

Figyeljünk rá, hogy a karzatra idősek ne menjenek fel, mert nagy lépcsők vannak! 
Az úrvacsoraosztásnak is más rendje lesz, amit majd a helyszínen, legközelebb Pünköskor elmagyarázunk. 

Mivel korábban kezdünk, ezért több időnk marad egymással beszélgetni / vagy éppen előbb hazaérni, és még az ebédet készíteni.. A teaházban beszélgethetünk egymással, ami a MI templomunk kertjében lesz. MOST vasárnap is lesz az Istentisztelet után, és minden 1,3. vasárnapon! 

MINDEN más gyülekezeti alkalmunk a szokott rendben a gyülekezeti termeinkben lesz megtartva!

A templom miértünk, nekünk épül! Ezért imádkozzunk, de közben csak az a dolgunk, hogy elfogadjuk! MI PEDIG építsük a lelki házat, a gyülekezetet! Úgy hogy jelen vagyunk.Figyeljük, hogy mások is jelen vannak-e? Ha nincsenek, akkor rákérdezünk, megkeressük őket! Szólítsuk meg a szomszéd padban ülőket! Jöjjünk hétközben alkalmakra! Jöjjünk teaházba, és beszélgessünk egymással! Vegyünk részt nyári gyülekezeti alkalmakon/ gyülekezeti héten! Vállaljunk valamilyen szolgálatot! (diakónia, körzet, gyerekmunka, vagy más) Építsük a lelki otthununk! Épüljünk együtt a hitben!

Aki nem volt itt/ vagy hallgassuk meg újra az utolsó Istentiszteletet a templomunkban, mely a lelki házról szólt. https://www.youtube.com/watch?v=lGn-mhn1vIg

"Jöjjetek, boruljunk le, hajoljunk meg, essünk térdre alkotónk, az Úr előtt!" (Zsoltárok 95)

VÉGÜL a nyári, gyülekezeti hetet hirdetem.
A megemelkedett szállás és étkezési díjak miatt idén a Fasori gyülekezeti termeinkben hírdetjük meg a gyülekezeti hetünket. Tehát napközben együtt leszünk reggeltől estig, de este otthon alszunk! Fasori napközis tábor fiatal felnőtteknek, középkorúaknak, nyugdíjasoknak, és családoknak (gyermekszolgálatot csak igény szerint fogunk szervezni)
Időpont: augusztus 7-12
A hét programja: igei tanítások, közösségépítés, jó beszélgetések, budapesti kirándulások, Bibliával kapcsolatos múzeumok/ tárlatvezetéssel, gyülekezeti mozi/ és elemzése, lélek és testépítés a korosztálynak megfelelően. (Javaslatokat a programra szívesen fogadunk!)  
Mindez örömben, testvérszeretetben, békességben, hitben, és az új életben megerősödve, az örök élet élő reménységében!
Várjuk sok szeretettel a jelentkezéseket a hamarosan kiadott jelentkezési lapon!

Ezen kívül hirdetjük a konfirmandus tábort, napközis gyerekheteket, ifjúsági hetet is! 

Köszönjük, hogy annyira fontos NEKED a FASOR, hited épülése, hogy végigolvastad!!
ÁLDÁS BÉKESSÉG! ISTENNEK DICSŐSÉG!