Hittantábor összefoglaló - Mesterségem címere
Isten segítségével ezen a nyáron először rendezhettük meg a Fasori napközis hittantábort. A „Mesterségek címere” témát felölelő alkalmakon 35 gyermek hallott Isten igéjéről. A bibliai történetek mellett az aranymondás tanulás sem maradt el.
Isten segítségével ezen a nyáron először rendezhettük meg a Fasori napközis hittantábort.


A „Mesterségek címere” témát felölelő alkalmakon 35 gyermek hallott Isten igéjéről. A bibliai történetek mellett az aranymondás tanulás sem maradt el. A Bibliában megjelenő mesterségek közül a sátorkészítésről, a szövés – varrásról, a halászatról, a fazekasságról és a szőlőművelésről beszélgettünk és ezekhez kapcsolódó tevékenységeket próbáltak ki a gyermekek.

Martinecz Márti nénivel és Nórival agyagoztak, gyülekezetünk négy nőtestvérével a hét folyamán mindenki bepillantást nyert a csigatészta készítésének rejtelmeibe. Az utolsó napon Ráckevére látogattunk el, ahol a Halmúzeumban tárlatvezetésen vettek részt a táborozók. A ráckevei hajómalomban a molnár mesterséggel ismerkedtek meg a gyermekek és még búzát is őrölhettek.
       


A héten párhuzamos tevékenységek biztosították azt, hogy mindenki részt vegyen a felkínált programokon. Ezek a következők voltak: kézműves foglalkozások, játékok, csigatészta készítés, mesterségekhez kapcsolódó szabadulószoba. Gyakorolták a szolgálatot társaik felé, mert a csoportok egy – egy alkalommal gyümölcssalátát, kókuszgolyót illetve limonádét készítettek, amelyet megosztottak a többi csoporttal.
Köszönjük a szolgáló testvérek áldozatos munkáját, akik a következők voltak: Krisztován Kaludia, Budai Anna, Tatárné Kunya Marianna, Demeter Dorka, Pálúr Júlia, Berzsák Bodza, Márton Roland, és köszönjük, hogy a gyülekezet imádságos szívvel hordozta ezt a tábori hetet. Az Úrtól megáldott együttlétnek lehettünk részesei mindannyian.