Komatál
A komatál átmeneti segítségforrás lehet a gyermekágyas édesanyák, súlyos betegség miatt leterhelt családok ellátásában, de ennél többet is takar.
A komatál megszervezésekor elsősorban a gyülekezethez tartozó édesanyák tehermentesítésében próbálunk segítséget nyújtani a gyermekágyas időszak alatt (6 hetes korig), ha a közvetlen családtagok, rokonok segítségét a család nem tudja igénybe venni.
Ezekben az esetekben - alapvetően munkanapokon - 2 naponta ebédet főzünk és viszünk a családok számára.

Tudjuk azt is, mekkora testi-lelki-időbeli odaszánást kíván az édesanyáktól ez az időszak, ezért fontosnak tartjuk, s célul tűztük ki a Jézussal való közösség erősítését és a keresztény közösség építését is a gyermekágyas édesanyák számára. Ennek áldott eszköze a közös imádság lehetősége és a találkozásainkkor megélt szeretetkapcsolat.
 
Előfordult már olyan is, hogy más jellegű segítségnyújtásra volt szükség (pl. szülési komplikációk miatt): kórházi látogatást, autós szolgálatot is vállaltunk.

A komatál megszervezésére egyéb esetekben is szükség lehet, amikor családi haláleset, vagy súlyos betegség során segítjük a családokat ilyen formában.

Azokban a családokban, ahol erre igény és szükség van, fontos lenne, hogy a szolgálat vezetőivel mielőbb felvegyék a kapcsolatot. Testvéreink már a váandósság időszakában is sok hasznos dologgal tudnak segíteni és együtt, közösségi-gyülekezeti szinten is felkészülve várhatnánk a kisbaba érkezését.

A gyermekvárás örömteli készülődése és a komatál időszaka lehet örömteli közösségi élmény is: új barátságok szövődésének, új ismeretségek kialakulásának időszaka is. Ezért szeretettel bátorítjuk a leendő édesanyákat, bátran vegyék fel a kapcsolatot és jelezzék szükségeiket a szervező testvérek felé. Az elfogadás nem mindenkinek megy könnyen, de szeretetteljes, otthonos légkörben gyorsan elsajátítható.
 
Aki a szolgálatban szeretne segíteni vagy további kérdést tenne fel, az alábbi testvéreinknél (illetve a lelkészi hivatalban is) megteheti:

Némethné Földváry Zita
Kajáriné Gurzó Anikó
Pataki Dorottya