Mécses a te Igéd
Beszámoló az ifjúság hónapja nyitó alkalmáról, a mécsestúráról és az imaestről
„Ti vagytok a világ világossága…
Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt,
hogy lássák jó cselekedeteiteket
és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.”
(Máté 5, 14–16)

Az október 2-án megrendezett imaest valóban Isten áldása volt a gyülekezetünk számára. Az evangelizációs esték lezárásaként alkalmunk volt megtapasztalni, hogy az Úr szava és tanítása hogyan tud összekapcsolni minket a gyakorlatban, ha Hozzá menekülünk.
Az evangelizációt követően az imaest szervezői csapata szeretetvendégséggel várta a résztvevőket a Szabó Imre gyülekezeti teremben. A testi táplálék után jöhetett a lelki is, a templomban elkezdődött a mécsestúra, melynek keretein belül csillapíthattuk lelki éhségünket, s mindezt zenei szolgálat egészítette ki. A mécsestúra során öt különböző állomáson hallhattuk az Úr üzenetét. Miután mindenki végigment az útvonalon, közösen folytatódott az éneklés, amely különböző témakörökre tagozódott. Minden egyes részhez tartozott egy bizonyságtétel, valamint közös imádkozási lehetőség, amely alatt kis csoportokban tudtunk együtt imádkozni. Ez a személyes jelleg végig jelen volt az este alatt. A bizonyságtételek szorosan kapcsolódtak az egyes zenei szakaszokhoz, mivel személyes tapasztalatokat, áldásokat és kihívásokat hallhattunk testvéreinktől. Az Úrra mutattak és megerősítésként szolgáltak mindannyiunk számára.
Az ifjúság hónapjának nyitóestjeként tekinthetünk vissza erre az eseményre, ami korhatár nélkül szólt mindenkinek, és remek lehetőség volt a generációk közötti hidak építésére és az egymással való kapcsolataink megerősítésére. Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy egy ilyen áldott programot készített elő nekünk, és hogy az Ő munkájának köszönhetően lámpások lehettünk a fasori éjszakában!

 
Veperdi Matyi és Császár Peti
 
További képek a Galériában.